Business & Finance Κυριακή 7/05/2023, 22:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Warburg και Advent προηγούνται για την εξαγορά της μονάδας βιοφαρμάκων της Baxter

Warburg και Advent προηγούνται για την εξαγορά της μονάδας βιοφαρμάκων της Baxter

Μια κοινοπραξία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που αποτελείται από τις Warburg Pincus και Advent International βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της επιχείρησης βιοφαρμακευτικών λύσεων της Baxter International Inc, που κατασκευάζει ιατρικές συσκευές, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν την Κυριακή άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Warburg Pincus και η Advent υπέβαλαν την πιο ελκυστική προσφορά στην Baxter σε μια πλειοδοτική δημοπρασία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών ιδιωτικών κεφαλαίων, καθώς και σημαντικών παικτών στον τομέα της βιοϊατρικής, όπως η Thermo Fischer Scientific Inc, ανέφεραν οι πηγές.

Η κοινοπραξία εξαγοράς έχει απευθυνθεί σε άλλες εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της συμφωνίας ως άμεσοι δανειστές, πρόσθεσε μία από τις πηγές.

Δεν είναι βέβαιο ότι η Warburg Pincus και η Advent θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της μονάδας και η Baxter μπορεί ακόμη να επιλέξει να πουλήσει σε άλλον πλειοδότη ή να κρατήσει την επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή οι λεπτομέρειες της διαδικασίας πώλησης είναι εμπιστευτικές.

Η Baxter, η Warburg, η Advent και η Thermo Fisher δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η μονάδα βιοφαρμακευτικών λύσεων της Baxter υποστηρίζει τις φαρμακοβιομηχανίες στη διαμόρφωση, ανάπτυξη και εμπορία φαρμάκων που χορηγούνται συνήθως με έγχυση ή ένεση, όπως τα βιολογικά φάρμακα και τα εμβόλια.

Η Baxter, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα διερευνήσει την πώληση της μονάδας για να ενισχύσει την εστίαση και να βελτιώσει την κεφαλαιακή διάρθρωση, μια αναφορά στην προσπάθειά της να αποβάλει τις μη βασικές επιχειρήσεις και να αποπληρώσει το χρέος της ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Baxter σχεδιάζει επίσης να αποσχίσει τις μονάδες νεφρικής περίθαλψης και θεραπείας οξέων περιστατικών. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αιμοκάθαρσης, οι οποίες αποτελούν μέρος της μονάδας νεφρικής περίθαλψης της Baxter, είχαν γίνει τροχοπέδη στο περιθώριο κέρδους της.

Η Medtronic Plc, μια άλλη εταιρεία ιατρικών συσκευών, παρουσίασε τον Οκτώβριο σχέδιο απόσχισης των επιχειρήσεων παρακολούθησης ασθενών και αναπνευστικών παρεμβάσεων, οι οποίες έκτοτε προσέλκυσαν το ενδιαφέρον δυνητικών αγοραστών.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News