Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 14:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν πουλιέται η Cartier: Το «όχι» της Richemont στην εξαγορά από τη LVMH 

Δεν πουλιέται η Cartier: Το «όχι» της Richemont στην εξαγορά από τη LVMH 

Ο Johann Rupert, κύριος μέτοχος του ελβετικού ομίλου ειδών πολυτελείας Richemont, απέρριψε τις συζητήσεις για εξαγορά από τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική εταιρεία, LVMH ή συγχώνευση με την Kering SA.

Ο δισεκατομμυριούχος σημείωσε, απαντώντας σε δημοσιεύματα, ότι βρισκόταν σε συνεχή «φιλικό» διάλογο με τον Πρόεδρο της LVMH και πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Bernard Arnault, αλλά ο ιδιοκτήτης της Cartier δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία, αφού δεν είναι προς πώληση. Επιπλέον χαρακτήρισε τις εν λόγω εικασίες ως «λανθασμένη ιστορία».

«Σεβόμαστε ο ένας την ανεξαρτησία του άλλου και θα τον σκεφτόμουν λιγότερο αν δεν είχαμε ειλικρινείς συζητήσεις», είπε ο Rupert για τον Arnault.
Τα σχόλια σηματοδοτούν την πρώτη άμεση απάντηση που έδωσε ο Rupert, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της LVMH για μία πιθανή εξαγορά της Richemont, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα στον ελβετικό τύπο τον Φεβρουάριο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Ο Rupert είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Arnault θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι αυτό το σενάριο δεν ευσταθεί. 

Από τη μεριά του ο Rupert προσπαθούσε για χρόνια να πείσει τους επενδυτές ότι η Richemont δεν είναι προς πώληση, ωστόσο οι εικασίες συνεχίζουν να αναδύονται καθώς το ζήτημα του σχεδιασμού διαδοχής γίνεται όλο και επιτακτικό. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο την Παρασκευή, δίνοντας στον κατασκευαστή ειδών πολυτελείας αγοραία αξία σχεδόν 101 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα ο Rupert απέρριψε τις συζητήσεις για πιθανή σχέση με τον ιδιοκτήτη της Gucci, Kering. «Για την ιστορία, είπαμε όχι», τόνισε ο μέτοχος. 

Ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας, σημείωσε ότι η Richemont θα αναπτύξει το δικό της σταθερό εμπορικό σήμα και δεν θα αναζητήσει μεγάλες εξαγορές.
«Γιατί να το θέλουμε; Ξέρουμε τι έχουμε», κατέληξε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Cartier: Η ιστορία του οίκου που «στολίζει» όσους γράφουν ιστορία 

Η LVMH έγραψε ιστορία: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία με αξία 500 δισ.

Εκτοξεύθηκε στα 353 δισ. ευρώ ο τζίρος των ειδών πολυτελείας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News