Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 18:10
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΗΠΑ

Βουλιάζει η μετοχή της PacWest – Έχασε 9,5% των καταθέσεων σε μια εβδομάδα

Βουλιάζει η μετοχή της PacWest – Έχασε 9,5% των καταθέσεων σε μια εβδομάδα

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε σήμερα η μετοχή της PacWest με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαπραγμάτευσή της, αφότου η τράπεζα ανακοίνωσε την εκροή του περίπου 9,5% των καταθέσεων μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για μία από τις αρκετές περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα έπειτα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στα μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο, ο πανικός φαίνεται να επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα -μετά την κατάρρευση της First Republic-, όταν και ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές. 

Σήμερα, η PacWest σημείωσε ότι κατάφερε να αναπληρώσει τις εκροές των καταθετών με τη ρευστότητα που ήδη διαθέτει. Αυτή τη στιγμή έχει ρευστότητα 15 δισ. δολαρίων, ενώ το ύψος των ανασφάλιστων καταθέσεων ανέρχεται στα 5,2 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η εικόνα που σκιαγράφησε είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση που έκανε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, στις 4 Μαΐου δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ασυνήθιστες ροές στις καταθέσεις της και ότι μάλιστα είχαν αυξηθεί από το τέλος Μαρτίου.

Εξ ου και, η μετοχή της PacWest έκανε βουτιά σήμερα, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τους τραπεζικούς δείκτες στη Wall Street. Αυτή τη στιγμή, υποχωρεί κατά περίπου 20%, ενώ η πτώση έφτασε ακόμη και το 30% με την έναρξη της συνεδρίασης. Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους, η μετοχή έχει χάσει τουλάχιστον το 70% της αξίας της.

Συνολικά, το ύψος των καταθέσεων στην PacWest συρρικνώθηκε κατά 16,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατηγικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να βελτιώσει τον ισολογισμό της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

PacWest: Σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της

Wall Street: Πτώση με βαρίδια περιφερειακές τράπεζες και Disney

First Republic: Η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News