Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 13:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ανησυχούν ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ανησυχούν ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των καταθέσεων τους σε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πρόκειται για επίπεδα ανησυχίας τόσο υψηλά, όσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 ή και υψηλότερα. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, μια δημοσκόπηση της  Gallup, δείχνει ότι το 48% των Αμερικανών ανησυχεί πολύ ή σε μέτριο βαθμό για τα χρήματά του μετά το χειρότερο κύμα χρεοκοπιών τραπεζών τα τελευταία 15 χρόνια. Μόνο το 20% λέει ότι δεν ανησυχεί καθόλου.

Οι ανησυχίες είναι επίσης σημαντικά υψηλότερες μεταξύ εκείνων που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και εκείνων που βγάζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι η Federal Deposit Insurance Corp. ασφαλίζει καταθέσεις έως και 250.000 δολαρίων.

Η τηλεφωνική έρευνα σε 1.013 ενήλικες στις ΗΠΑ διεξήχθη από τις 3 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου, μετά τις αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον προηγούμενο μήνα, αλλά πριν από την κατάρρευση της First Republic Bank την περασμένη εβδομάδα. Το περιθώριο σφάλματος είναι συν ή πλην 4 ποσοστιαίες μονάδες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Υπερβολικά αισιόδοξες οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας

Χαμηλότερο από το ιταλικό το ελληνικό χρέος το 2026

ΕΚΤ: Σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ποντάρει η αγορά

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News