Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 17:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

First Republic: Η δραματική πτώση της συνεχίζεται καθώς αναζητά συμφωνία διάσωσης

First Republic: Η δραματική πτώση της συνεχίζεται καθώς αναζητά συμφωνία διάσωσης

Εκ νέου βυθίστηκε την Τετάρτη (26/4), η μετοχή της First Republic,  καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν μια πιθανή συμφωνία διάσωσης για την προβληματική περιφερειακή τράπεζα.

Η μετοχή υποχώρησε 13% στις πρωινές συναλλαγές, επεκτείνοντας τις απώλειες, κατά σχεδόν 50%, της Τρίτης. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περισσότερο από 90% σε ετήσιο επίπεδο.

Η πτώση αυτής της εβδομάδας για την First Republic έρχεται αφότου ο δανειστής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο  δήλωσε αργά τη Δευτέρα, ότι έχασε περίπου το 40% των καταθέσεων του το πρώτο τρίμηνο. Η First Republic θεωρήθηκε τόσο από πελάτες όσο και από επενδυτές ως μια επικίνδυνη τράπεζα μετά την κατάρρευση τον περασμένο μήνα, της Silicon Valley Bank, η οποία είχε παρόμοιο οικονομικό προφίλ.

Η First Republic ανέφερε επίσης στην τριμηνιαία έκθεσή της τη Δευτέρα, ότι επανεξετάζει στρατηγικές επιλογές για να βοηθήσει στην αναμόρφωση του ισολογισμού της.

Η απότομη πτώση των καταθέσεων ήρθε παρά το γεγονός ότι μια ομάδα 11 μεγαλύτερων τραπεζών, διοχέτευσε καταθέσεις 30 δισ. δολαρίων στην First Republic σε μια προσπάθεια να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη και να αποτρέψει την εξάπλωση του τραπεζικού κραχ. Οι σύμβουλοι της First Republic προσπαθούν να πείσουν τουλάχιστον ορισμένες από αυτές τις τράπεζες να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη αγοράζοντας ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά της αγοράς, σύμφωνα με το CNBC.

Αυτές οι αγορές θα οδηγούσαν σε απώλειες για τις άλλες τράπεζες, αλλά οι σύμβουλοι της First Republic προσπαθούν να πείσουν τις τράπεζες, ότι το να αφήσουν την First Republic να πτωχεύσει, θα ήταν ακόμη πιο ακριβό εάν οδηγούσε σε υψηλότερο ρυθμιστικό κόστος και προμήθειες.

Εάν η First Republic καταφέρει να πουλήσει μερικά από τα περιουσιακά της στοιχεία, θα αναζητήσει στη συνέχεια να αυξήσει τα ίδια κεφάλαια, σύμφωνα με πηγές, κάτι που θα μείωνε τους σημερινούς μετόχους.

Πηγές είπαν στο CNBC, ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένοι να παρέμβουν στη διαδικασία διάσωσης της First Republic.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυτό που συνέβη στις τράπεζες δεν ήταν κρίση, λέει ο CEO της Bank of America

ΗΠΑ: Σενάρια για περαιτέρω στήριξη των τραπεζών: Το σενάριο για την First Republic Bank

Σταϊκούρας: Ανάπτυξη 2,3% φέτος – Στο 4,5% ο πληθωρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News