Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 10:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό που συνέβη στις τράπεζες δεν ήταν κρίση, λέει ο CEO της Bank of America

Αυτό που συνέβη στις τράπεζες δεν ήταν κρίση, λέει ο CEO της Bank of America

Η αναταραχή που έπληξε πρόσφατα τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ δεν έφτασε στο επίπεδο της κρίσης, εκτίμησε ο CEO της Bank of America, Brian Moynihan. Το πρόγραμμα ασφάλισης καταθέσεων έκανε καλή δουλειά για την προστασία των πελατών, πρόσθεσε.

 «Η κρίση είναι πολύ ισχυρή λέξη και λέξεις σαν αυτή χρησιμοποιούνται πολύ», είπε ο Moynihan στο Sell-Side Leaders Forum του Bloomberg στη Νέα Υόρκη, αν και αναγνώρισε ότι υπήρξε «αρκετή αναστάτωση για μερικές εβδομάδες».

Η ασφάλιση καταθέσεων «λειτούργησε αρκετά καλά. Ο κλάδος πληρώνει για τα ασφάλιστρα καταθέσεων. Ασφαλιζόμαστε. Η κυβέρνηση είναι ο ενδιάμεσος για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι βρίσκεται εκεί. Και παίρνουν τα χρήματα πίσω από εμάς».

Η Bank of America ήταν μεταξύ των 11 εταιρειών που βοήθησαν να στηρίξουν την First Republic Bank με συνολικές καταθέσεις 30 δισ. δολαρίων, όταν αντιμετώπισε τον πανικό των πελατών της, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η BofA συνεισέφερε 5 δισ. δολάρια στην προσπάθεια, στο πλαίσιο της οποίας κάθε τράπεζα κατέθεσε τα χρήματά της στην First Republic για τουλάχιστον 120 ημέρες.

Τα βήματα που έγιναν ήταν «για την παροχή ρευστότητας, γιατί ήταν ζήτημα ρευστότητας», είπε ο Moynihan.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News