Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 10:44
BUSINESS & FINANCE

PacWest: Σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της

Η PacWest Bancorp προσπάθησε να καθησυχάσει την αγορά, αναφέροντας ότι οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο

PacWest: Σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές μετά τη βουτιά κατά 60% της μετοχής της, στον απόηχο των νέων ανησυχιών για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, η PacWest Bancorp ανέφερε ότι οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο, ενώ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλούς πιθανούς επενδυτές.

«Δεν είχαμε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και τις υπόλοιπες εξελίξεις στον κλάδο», ανέφερε η αμερικανική τράπεζα. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σε σταθερά επίπεδα και υπερέχουν των ανασφάλιστων καταθεσεών μας» διαβεβαίωσε. Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση  μετά την είδηση πως η αμερικανική τράπεζα εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησής της.

«Πρόσφατα, η εταιρεία προσεγγίστηκε από αρκετούς πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», υπογράμμισε η PacWest. «Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων της» πρόσθεσε. Η PacWest ανακοίνωσε επίσης ότι «έχει εξετάσει πωλήσεις στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων», μεταξύ των οποίων την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 2,7 δισ. δολ.

PacWest: Σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της-1

Το selloff των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως οι αμερικανικές αρχές είναι πιο κοντά στον περιορισμό της αναταραχής που εκδηλώθηκε σε 4 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα νωρίτερα φέτος.

Η κρατική κατάσχεση και πώληση της First Republic Bank στην JPMorgan Chase & Co. ήταν «ένα σημαντικό βήμα προς τη χάραξη ενός ορίου στην περίοδο έντονης αναταραχής» για τους περιφερειακούς δανειστές, πρόσθεσε ο Πάουελ.

Ωστόσο, η δήλωση της PacWest δεν καθησυχάζει την αγορά, όπως δήλωσε στο Bloomberg και ο Τιμ Γουάτερερ, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade. «Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Πάουελ να ηρεμήσει την αγορά, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η τραπεζική κρίση βρίσκεται στο τέλος της και ως εκ τούτου, η εκροή καταθέσεων είναι πιθανό να διατηρηθεί» συμπλήρωσε. Σημειωτέον ότι η PacWest δεν είναι η μόνη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ που δέχεται πίεση. Η Western Alliance βυθίστηκε έως και 38% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street, ενώ η Comerica και η Zions υποχώρησαν περισσότερο από 10% έκαστη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News