Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση με βαρίδια περιφερειακές τράπεζες και Disney

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη με τις περιφερειακές τράπεζες να δέχονται εκ νέου πιέσεις

Wall Street: Πτώση με βαρίδια περιφερειακές τράπεζες και Disney

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη με τις περιφερειακές τράπεζες να δέχονται εκ νέου πιέσεις, στον απόηχο των στοιχείων που δείχνουν εκτόξευση των νέων αιτήσεων ανεργίας και υποχώρηση του πληθωρισμού, ενώ οι επενδυτές «ζυγίζουν« το ενδεχόμενο μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής της Fed έναντι του ενδεχόμενου ύφεσης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 368,60 μονάδες ή 1,10% στις 33.163,17 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 25,9 μονάδες ή 0,64% στις 4.111 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 20 μονάδες ή 0,16% στις 12.291,78 μονάδες.

Η μετοχή της PacWest υποχωρεί κατά περίπου 20% μετά την ανακοίνωση της περιφερειακής τράπεζας ότι οι καταθέσεις της υποχώρησαν 9,5% την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η τράπεζα είχε επιβεβαιώσει δημοσιεύματα ότι εξετάζει όλες τις επιλογές και βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές και εταίρους. Βουτιά καταγράφει και η μετοχή της Disney κατά -8%,  μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εκτινάχθηκαν σε υψηλό περίπου 1,5 έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, ενώ χθες είχαν ανακοινωθεί τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι επιβραδύνεται στο 4,9%.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 22.000 στις 264.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου, συμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Η αύξηση αυτή ήταν κατά πολύ ανώτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν πτώση και των τιμών παραγωγού στο 2,3% ετησίως τον Απρίλιο από το 2,7% του Μαρτίου, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν μία μέτρηση στο 2,4%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε υψηλό 1,5 έτους οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Wall Street: Κέρδη 1% για τον Nasdaq στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News