Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 19:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα αποθέματα του Stablecoin Tether έφτασαν τα 81,8 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο

Τα αποθέματα του Stablecoin Tether έφτασαν τα 81,8 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο

Τα αποθέματα του Stablecoin Tether ήταν αξίας 81,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του α’ τριμήνου, σύμφωνα με τη βεβαίωση αποθεμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, αυξημένα κατά περίπου 14,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων έχουν συρρεύσει στο Stablecoin τους τελευταίους μήνες, θεωρώντας το ως ένα σχετικά ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια της αναταραχής της περιφερειακής τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ και της αυστηρής αντιμετώπισης των επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τα αποθέματα της Tether περιλαμβάνουν 53 δισ. δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με την έκθεση, από 39,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022. Περιλαμβάνουν επίσης bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και δάνεια αξίας 5,3 δισ. δολαρίων, τα οποία σύμφωνα με την έκθεση είναι υπερκαλυμμένα.

Σε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η Tether δήλωσε ότι επιδιώκει να «μειώσει την εξάρτησή της από τις αμιγείς τραπεζικές καταθέσεις» και αντ’ αυτού να αξιοποιήσει την αγορά ρέπος. Ένα ρέπος, συντομογραφία για τη συμφωνία επαναγοράς (repurchase agreement), αναφέρεται όταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρησιμοποιούν αμερικανικά κρατικά ομόλογα και άλλους τίτλους υψηλής ποιότητας ως εγγύηση για να αντλήσουν μετρητά, συχνά εν μία νυκτί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Τα δύο γεγονότα που άλλαξαν το ταμπλό στα cryptos – Χαμηλή η δυναμική

Stablecoins: Η επόμενη κίνηση της SEC σε μία αγορά 137 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News