Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 19:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Binance: Απογοητευτική η αγωγή στις ΗΠΑ – Πώς αντικρούει τις κατηγορίες

Binance: Απογοητευτική η αγωγή στις ΗΠΑ – Πώς αντικρούει τις κατηγορίες

Απροσδόκητη και απογοητευτική χαρακτήρισε η Binance την αγωγή που άσκησε χθες εναντίον της η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων (CFTC). 

Η αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο και στρέφεται εναντίον του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων διεθνώς, αλλά και του CEO της, Changpeng Zhao, κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση των κανόνων στην αμερικανική αγορά παραγώγων. Σύμφωνα με την CFTC, η Binance όφειλε να έχει εγγραφεί στην επιτροπή εδώ και χρόνια και εξακολουθεί να παραβιάζει τους κανόνες της μέχρι και σήμερα, καθώς έχει αποκτήσει πελάτες στη χώρα χωρίς να έχει δηλώσει σε καμία αρχή πως δραστηριοποιείται εκεί. 

Από την πλευρά της, όμως, η Binance υποστήριξε ότι έχει επενδύσει σημαντικά την τελευταία διετία, προκειμένου ακριβώς να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ενεργοί χρήστες από τις ΗΠΑ στην πλατφρόμα. Ειδικότερα, ανέφερε πως η σχετική ομάδα ελέγχου αναβαθμίστηκε και από περίπου 100 άτομα, σήμερα απαρτίζεται από 750 βασικά και υποστηρικτικά στελέχη στον τομέα της συμμόρφωσης. Συμπληρώνει πως μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και περίπου 80 άτομα με προηγούμενη εμπειρία σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή με εμπειρία σε ρυθμιστικούς φορείς, καθώς και περίπου 260 εργαζόμενοι με πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης σε υπηρεσίες συμμόρφωσης.

Παράλληλα, η εταιρεία δηλώνει πως έχει δρομολογήσει επιπλέον 80 εκατ. δολάρια σε εξωτερικούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών KYC (που επαληθεύει την ταυτότητα των χρηστών), των υπηρεσιών παρακολούθησης συναλλαγών και επιτήρησης της αγοράς και των εργαλείων έρευνας που υποστηρίζουν τα προγράμματα ελέγχου.

Τέλος, σημειώνει πως ακολουθώντας τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως, η εταιρεία έχει εφαρμόσει μια ισχυρή τακτική «τριών γραμμών άμυνας» για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο του ρίσκου και της συμμόρφωσης, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

– Διασφάλιση υποχρεωτικού KYC για όλους τους χρήστες παγκοσμίως

– Διατήρηση φραγής (country block) για οποιονδήποτε είναι κάτοικος ΗΠΑ

– Αποκλεισμό οποιουδήποτε αναγνωρίζεται ως πολίτης των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το μέρος που ζει 

– Αποκλεισμό οποιασδήποτε συσκευής χρησιμοποιεί πάροχο κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ

– Αποκλεισμό συνδέσεων από οποιαδήποτε διεύθυνση IP των ΗΠΑ

– Αποτροπή καταθέσεων και αναλήψεων από τράπεζες των ΗΠΑ για πιστωτικές κάρτες

Στη σχετική ανακοίνωση η εταιρεία δηλώνει πάντως πως σκοπεύει να συνεχίσει τη συνεργασία της με ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο. «Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους χρήστες μας και να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να αναπτύξουμε ένα σαφές και εμπεριστατωμένο ρυθμιστικό καθεστώς», τονίζει χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στα δικαστήρια η Binance και ο CEO της – Κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων της αμερικανικής αγοράς

Τα δύο γεγονότα που άλλαξαν το ταμπλό στα cryptos – Χαμηλή η δυναμική

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News