Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Samsung: Αντιμέτωπη με το πιο αδύναμο τρίμηνο από το 2009 

Samsung: Αντιμέτωπη με το πιο αδύναμο τρίμηνο από το 2009 

Η Samsung θα μπορούσε να ανακοινώσει τα χειρότερα κέρδη της εδώ και 14 χρόνια αυτή την εβδομάδα, καθώς οι τιμές για τα τσιπ μνήμης, τη μεγαλύτερη δραστηριότητά της, συνεχίζουν να πέφτουν, ενώ η ζήτηση παραμένει αδύναμη.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Νότιας Κορέας, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα σημείωνε λειτουργικά κέρδη 449 εκατ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με το CNBC. Εάν η Samsung επιβεβαιώσει αυτόν τον αριθμό, θα είναι το χαμηλότερο κέρδος της εταιρείας από το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Να σημειωθεί ότι η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο, με τα τσιπ αυτά να χρησιμοποιούνται στα πάντα, από υπολογιστές έως servers σε data centers.

Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης ήταν υψηλή, καθώς οι άνθρωποι έμειναν σπίτι, με τις εταιρείες να μαζεύουν μεγάλα αποθέματα σε τσιπ. Ωστόσο, οι καταναλωτές περιορίζουν τώρα τις αγορές αυτών των αγαθών λόγω του πληθωρισμού και των μακροοικονομικών ανησυχιών. 

Αυτόν τον μήνα, η Samsung δήλωσε ότι μειώνει την παραγωγή των τσιπ μνήμης της,  επικαλούμενη την επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης και τη μείωση της ζήτησης των καταναλωτών. 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο τους έτους, θα ανακοινωθούν την Πέμπτη. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Morgan Stanley: Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα παρά τη μείωση εσόδων

MLIV Pulse: Ζοφερά προμηνύονται τα αποτελέσματα α’ τριμήνου για τις τεχνολογικές

Πτώση για τα crypto – Αναμένεται εβδομάδα διόρθωσης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News