Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 17:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

P&G: Σταθεροποιείται η ζήτηση των καταναλωτών, παρά τις υψηλότερες τιμές

P&G: Σταθεροποιείται η ζήτηση των καταναλωτών, παρά τις υψηλότερες τιμές

Τις προβλέψεις των πωλήσεών της, αύξησε η Procter & Gamble, για το οικονομικό έτος που λήγει τον Ιούνιο, επικαλούμενη υψηλότερες τιμές και ελαφρά αύξηση της ζήτησης για ορισμένα από τα προϊόντα της.

Ο κατασκευαστής διαφόρων καταναλωτικών ειδών, είπε ότι οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων, που αποκλείουν τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, θα πρέπει να αυξηθούν περίπου κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψή του έως και 5%. Ωστόσο, η P&G δεν υποχώρησε στην προοπτική των κερδών της, παρά τη χαλάρωση του κόστους, επαναλαμβάνοντας την προσδοκία της ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι πιο χαμηλά από 5,81 έως 6,04 δολάρια.

Οι προοπτικές και τα τριμηνιαία αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε βασικές μετρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική επιβράδυνση των ΗΠΑ φαίνεται να είναι σχετικά συγκρατημένη, ακόμη και όταν ο αυξημένος πληθωρισμός περιορίζει τις δαπάνες των νοικοκυριών. Ο κατασκευαστής σαμπουάν Head & Shoulders δήλωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις μονάδων μειώθηκαν κατά 3% το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο. Αυτή η πτώση είναι μικρότερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές και μικρότερη από αυτή που δημοσίευσε η P&G το προηγούμενο τρίμηνο. Ο όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν αυξήθηκε στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Andre Schulten σε συνέντευξή του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Οι όγκοι μας αρχίζουν να σταθεροποιούνται, κάτι που θέλαμε να δούμε», είπε ο Schulten, προσθέτοντας ότι λόγω του υψηλού κόστους εργασίας και εμπορευμάτων, «δεν είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την πρόβλεψη προς το παρόν».

Εξαιρουμένης της Ρωσίας, η μείωση του όγκου θα ήταν 2%, δήλωσε ο Schulten. Η ανάκαμψη της κατανάλωσης στην Κίνα μετά την επαναλειτουργία της μετά τα αυστηρά lockdown βοήθησε επίσης στον περιορισμό της πτώσης των πωλήσεων.

Ωστόσο, «δεν υπάρχει ευρεία ανακούφιση όσον αφορά το κόστος εισροών», είπε ο Schulten. Το κόστος για τη μεταφορά, την αποθήκευση και ορισμένα εμπορεύματα έχει μειωθεί, όμως άλλα, όπως το αμμώνιο, εξακολουθούν να αυξάνονται. Και ενώ οι τιμές του χαρτοπολτού έχουν σημειώσει πτώση, ορισμένα εργοστάσια κλείνουν για συντήρηση. Επιπλέον, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες εξακολουθούν να είναι επιζήμιες, τόνισε ο Schulten.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Χώρα η δημιουργία hub εφοδιαστικής αλυσίδας στην P&G Ελλάδας

Aesop: Ο κομμωτής που έφτιαξε καλλυντικά με άρωμα Ελλάδας αξίας 2,5 δισ. δολαρίων

MLIV Pulse: Ζοφερά προμηνύονται τα αποτελέσματα α’ τριμήνου για τις τεχνολογικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News