Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 15:28
BUSINESS & FINANCE

American Express: Πλήγμα στα κέρδη παρά την αύξηση εσόδων

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της American Express ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων

American Express: Πλήγμα στα κέρδη παρά την αύξηση εσόδων

Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της American Express ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, καθώς ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών διέθεσε περισσότερα χρήματα για να καλύψει πιθανές ζημίες από κατόχους καρτών που καθυστερούν την αποπληρωμή χρεών.

O χρηματοοικονομικός κολοσσός δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τη διαρκώς διογκούμενη αβεβαιότητα για την οικονομία στις ΗΠΑ, ενώ μέχρι τώρα βρισκόταν σε καλύτερη θέση λόγω της οικονομικής επιφάνειας των πελατών της.

Συγκεκριμένα, η AmΕx ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν σε 1,8 δισ. δολ. ή 2,40 δολ. από 2,1 δισ. δολ. ή 2,73 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα (πτώση 13%), ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για 2,66 δολ. ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα, εξαιρουμένων των εξόδων τόκων, αυξήθηκαν 22% στα 14,38 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 14,0 δισ. δολ. 

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και το ταχέως αυξανόμενο κόστος δανεισμού οδηγούν σε προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές 1,1 δισ. δολ., έναντι κερδών 33 εκατ. πέρυσι. Ωστόσο, η American Express επιβεβαίωσε το outlook στο σύνολο της χρήσης για αύξηση εσόδων από 15% έως 17% και κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 11,00 δολ. και 11,40 δολ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Σε στάση αναμονής – Περιμένει πιο σαφή εικόνα για την εταιρική Αμερική

Bank of America: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με άλμα 15% στα κέρδη

Στα ύψη τα έσοδα από τόκους για JPMorgan και Wells Fargo

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News