Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 16:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coca Cola (ΗΠΑ): Ικανοποιητική η πορεία το γ΄ τρίμηνο

Coca Cola (ΗΠΑ): Ικανοποιητική η πορεία το γ΄ τρίμηνο

Καλύτερα του αναμενομένου επιδόσεις για το γ΄ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Coca Cola στις ΗΠΑ, αποτελέσματα τα οποία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της εταιρείας για την πορεία της το τρέχον τρίμηνο ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε 0,69 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, με έσοδα στα 11,1 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων για κέρδη 0,63 δολάρια η μετοχή και έσοδα της τάξεως των 10,53 δισ. δολαρίων.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως αναμένει τα οργανικά της κέρδη για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς να αυξηθούν μεταξύ 14% με 15%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεών της για 12% με 13% και 13,4% των προβλέψεων των αναλυτών. Παράλληλα η διοίκηση εκτιμάει ότι τα κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν από 6% έως και 7%.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα της Coca Cola ήταν καλύτερα του αναμενομένου, παρά το γεγονός ότι ο πήχης είχε προκαθοριστεί ψηλά.

Από τη μεριά τους οι αναλυτές της JP Morgan, δηλώνουν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η εταιρεία ανέβασε λίγο τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, υποδηλώνοντας ότι η μετοχή της παραμένει θελτική εν μέσω της μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News