Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 15:33
BUSINESS & FINANCE

Στα ύψη τα έσοδα από τόκους για JPMorgan και Wells Fargo

Εντυπωσιακά μεγέθη κατέγραψαν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JPMorgan Chase & Co. και Wells Fargo & Co.

Στα ύψη τα έσοδα από τόκους για JPMorgan και Wells Fargo

Εντυπωσιακά μεγέθη κατέγραψαν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JPMorgan Chase & Co. και Wells Fargo & Co. το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς. Επιβεβαιώνεται. ως εκ τούτου, ότι οι τράπεζες επωφελούνται από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, οι οποίες στοχεύουν στον περιορισμό του πληθωρισμού αλλά και στην ενίσχυση των εσόδων των τραπεζών από τις επιχειρήσεις που δανείζουν.

Η JPMorgan Chase & Co. αύξησε το guidance για τα καθαρά έσοδα από τόκους και ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν απροσδόκητα από τα τέλη του περασμένου έτους, οδηγώντας τις μετοχές της εταιρείας υψηλότερα κατά περίπου 6%.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά της έσοδα από τόκους σημείωσαν άνοδο 49% το πρώτο τρίμηνο, ένα άλμα μεγαλύτερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, ενώ η τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει τώρα το ποσό να φτάσει τα 81 δισεκατομμύρια δολάρια για φέτος, ενώ η πρόβλεψη του Ιανουαρίου έκανε λόγο για 73 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2% από το τέλος του περασμένου έτους.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε για το 1ο τρίμηνο του 2023 κέρδη 12,62 δισ. δολαρίων ή 4,1 δολ. ανά μετοχή, αυξημένα κατά 52% από τα 2,63 δολ. ανά μετοχή το ίδιο διάστημα πέρυσι αλλά και πολύ παραπάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 3,41 δολ. ανά μετοχή. Παράλληλα, η JPMorgan είδε τα έσοδά της να εκτοξεύονται στα 39,34 δισ. δολάρια καταγράφοντας άλμα 25% σε σχέση με το περυσινό της πρώτο τρίμηνο, ενώ διέλυσε την πρόβλεψη της αγοράς για 36,13 δισ. δολάρια.

Στα ύψη τα έσοδα από τόκους για JPMorgan και Wells Fargo-1

Επίσης, η Wells Fargo & Co. ανέφερε υψηλότερα από τα αναμενόμενα καθαρά έσοδα από τόκους το πρώτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία συνέχισε να αποκομίζει τα κέρδη από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτοξεύθηκαν κατά 45% στο τρίμηνο φτάνοντας τα 13,33 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς για 13,06 δισ. δολάρια.

Επίσης, η Wells Fargo ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,23 δολάρια ανά μετοχή στο 1ο τρίμηνο από τα 91 σεντς κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενισχυμένα κατά 32%. Σημειωέον ότι οι αναλυτές προέβλεπαν 1,13 δολ. ανά μετοχή.

Τέλος, τα έσοδα της Wells Fargo παρουσίασαν αύξηση κατά 17% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 και ανήλθαν στα 20,73 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη για 20,09 δισ.

Στα ύψη τα έσοδα από τόκους για JPMorgan και Wells Fargo-2

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News