Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε στάση αναμονής – Περιμένει πιο σαφή εικόνα για την εταιρική Αμερική

Wall Street: Σε στάση αναμονής – Περιμένει πιο σαφή εικόνα για την εταιρική Αμερική

Ο S&P 500 έκλεισε χωρίς κατεύθυνση για μία ακόμη συνεδρίαση, καθώς η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι επενδυτές προσπάθησαν να “χωνέψουν” τα αποτέλεσμα από Netflix και Morgan Stanley. 

O δείκτης έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 4.154,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% κλείνοντας στις 12.157,23 μονάδες. Ο Dow Jones απώλεσε 0,23% ή 79,62 μονάδες για να τερματίσει στις 33.897,01 μονάδες. 

Ενώ πολλές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, traders βρήκαν κάτι αρνητικό στα τριμηνιαία αποτελέσματα που οδήγησαν τις μετοχές σε πτώση. Η απουσία πρόβλεψης απο τις κορυφαίες επιχειρήσεις άφησαν τους επενδυτές στο περιθώριο, με την Φέντεραλ Ριζέρβ να είναι έτοιμη να αυξήσει ξανά τα επιτόκια παρά τις ανησυχίες για ύφεση. 

«Ανησυχούμε για συρρίκνωση των εταιρικών κερδών και αυτό αρχίζει να διαφαίνεται σε επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα αποτελέσματα. Όμως, η αγορά δεν φαίνεται να έχει αντιδράσει υπερβολικά σε αυτό μέχρι στιγμής», αναφέρει ο Σάντι Μπράγκαρ της Aspiriant. 

Η μετοχή της Netflix υποχώρησε 3,2%, καθώς ο γίγαντας streaming απογοήτευσε τους επενδυτές καθώς μετέθεσε για το επόμενο τρίμηνο τα σχέδια για τον περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Στο προηγούμενο τρίμηνο, το Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και η εταιρεία πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές από ό,τι αναμενόταν, αν και υπολείπεται των εκτιμήσεων για τα έσοδα.

Συνεχίζονται επίσης και τα αποτελέσματα από τις κορυφαίες τράπεζες με σειρά να έχει σήμερα η Morgan Stanley, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε 0,7%. Παρά τα ισχυρά αποτελέσματα, η μετοχή αρχικά αντέδρασε πτωτικά, καθώς τα περιθώρια για την επενδυτική τραπεζική και το τμήμα διαχείρισης πλούτου και ενεργητικού ήταν κατώτερα του αναμενομένου, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wells Fargo, Μάικ Μάιο. 

Oι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τραπεζών ειδικά μετά τις ανησυχίες που πυροδότησαν οι καταρρεύσεις των αμερικανικών τραπεζών. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η αντίδραση της αγοράς είναι υποτονική, αποφεύγοντας να πάρει κάποια κατεύθυνση ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά, με τα πρόσημα να αλλάζουν στη διάρκεια της συνεδρίασης και με οριακές μεταβολές. 

Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ο όγκος των συναλλαγών ήταν υποτονικός με την αγορά να αποφεύγει να τοποθετηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Εμάνιουελ Κόου της Barclays. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News