Business & Finance Τρίτη 18/04/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε αντίθετη κατεύθυνση Dow και Nasdaq

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Σε αντίθετη κατεύθυνση Dow και Nasdaq

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω θετικών -ως επί το πλείστον- ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες και ενώ τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με αλματώδη ρυθμό το πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, όμως, ενισχύονται οι φωνές που ζητούν περαιτέρω νομισματική σύσφιγξη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,36% στις 33.865,37 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,12% στις 4.155 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,18% στις 12.180,90 μονάδες. Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Apple με κέρδη 1,14%.

Οριακά κέρδη σημειώνει και η μετοχή της Bank of America, μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 94 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για κέρδη 82 σεντς ανά μετοχή. 

Αντιθέτως, πτώση 2,8% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε χαμηλότερα των προσδοκιών έσοδα πρώτου τριμήνου, γεγονός το οποίο αποδόθηκε στο χαμηλό επίπεδο συναλλαγών στην αγορά ομολόγων. 

Την ίδια ώρα, ο αξιωματούχος της Fed του Σεν Λιούις, James Bullard, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια επειδή τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν.  

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν πτώση 0,8% τον Μάρτιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,42 εκατ. Τον Φεβρουάριο είχαν πραγματοποιήσει άλμα 7,3%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών θα υποχωρήσουν κατά 3,4%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Bank of America: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με άλμα 15% στα κέρδη

BlackRock: Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις επενδύσεις – Τέλος το χαρτοφυλάκιο 60/40

Wall Street: Μικρά κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Fed

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News