Business & Finance Δευτέρα 17/04/2023, 23:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρά κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Fed

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street εν αναμονή νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

Wall Street: Μικρά κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά και Fed

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής ανέβασε τις αποδόσεις των ομολόγων, ενώ οι επενδυτές κράτησαν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης νεών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,30% και έκλεισε στις 33.984 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 4.151 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτη Nasdaq κέρδισε 0,28% και έκλεισε στις 12.157 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin, δήλωσε ότι θέλει να δει περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί προς τον στόχο του 2%. Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης πέρασε σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Empire State Manufacturing Survey εκτινάχθηκε πάνω από 35 μονάδες στο 10,8.

Τα εταιρικά αποτελέσματα

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι State Street, M&T Bank και Charles Schwab. Οι μετοχές της Schwab σημείωσαν άνοδο 3,9%, μετά τις πρόφατες πιέσεις λόγω  του φόβου ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια τύχη με τις περιφερειακές τράπεζες Silicon Valley Bank και Signature Bank. Η Charles Schwab ανακοίνωσε κέρδη 93 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της Refinitiv για 90 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς στις τράπεζες, σταματώντας τις επαναγορές μετοχών. Αντιθέτως, η State Street έκλεισε με πτώση καθώς ανακοίνωσε υποχώρηση στις αγορές επενδυτικών της προϊόντων.

Μεγάλη πτώση σημείωσε και η μετοχή της Alphabet, μητρική της Google, μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι η Samsung θα αντικαταστήσει την Google ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα κινητά της τηλέφωνα με το Bing της Microsoft.

Την Παρασκευή, άνοιξε η αυλαία των ανακοινώσεων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα των αμερικανικών κολοσσών JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup και BlackRock, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι μεγάλες τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση επιτοκίων και τους κλυδωνισμούς που υφίστανται οι μικρότερες τράπεζες. Τη σκυτάλη παίρνουν οι Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στα εταιρικά αποτελέσματα από τις Tesla, IBM και Netflix.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News