Business & Finance Τρίτη 11/04/2023, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στάση αναμονής για τον πληθωρισμό και τις τράπεζες

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Wall Street: Στάση αναμονής για τον πληθωρισμό και τις τράπεζες

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων της JPMorgan, της Wells Fargo και της Citi που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους για την υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

O βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,15% στις 33.638,35 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,04% στις 4.110,2 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,23% στις 12.056,9 μονάδες. Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Intel, Caterpillar και Dow, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Microsoft, Salesforce και Cisco Systems. 

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ διατήρησαν ισχυρό ρυθμό προσλήψεων τον Μάρτιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%. Με τις ευρωπαϊκές αγορές κλειστές το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, οι traders αύξησαν τα στοιχήματα τους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια, συμβάλλοντας στην άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Οι διαπραγματευτές βλέπουν τώρα πιθανότητα 70% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β. τον Μάιο, μια κίνηση που θα ενίσχυε την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει επίσης την άνοδο. Τιμολογούν τώρα 80% πιθανότητες η ΕΚΤ να αυξήσει κατά 25 μ.β. τον Μάιο και 20% για αύξηση 50 μ.β.

Οι επενδυτές επικεντρώνουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters πιστεύουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός πιθανότατα επιβραδύνθηκε στο 5,2% τον Μάρτιο από 6% τον Φεβρουάριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,6%.

moneryreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με άνοδο S&P 500 και Dow – Mε το βλέμμα στον πληθωρισμό

Αγορές: Μεγάλες εκροές κεφαλαίων από funds που επενδύουν σε πετρέλαιο

ΔΝΤ: Βελτιωμένη πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,6% φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News