Business & Finance Δευτέρα 10/04/2023, 20:50
ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Μεγάλες εκροές κεφαλαίων από funds που επενδύουν σε πετρέλαιο

Αγορές: Μεγάλες εκροές κεφαλαίων από funds που επενδύουν σε πετρέλαιο

Διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο που επενδύει σε πετρέλαιο γνώρισε τις μεγαλύτερες ημερήσιες εκροές σε διάρκεια μεγαλύτερη των τριών ετών, σε μία πιθανή ένδειξη ότι ορισμένοι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις προοπτικές της ζήτησης από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ+ προχώρησε σε απρόσμενη μείωση της παραγωγής του.

Το WisdomTre’ Brent Crude Oil ETP παρουσίασε εκροές ύψους 55,7 εκατ.δολαρίων την προηγούμενη Πέμπτη, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα τέλη του 2019. Ακόμη ένα fund, το ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil ETF γνώρισε εκροές της τάξης των 158,5 εκατ.δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εκροές από το Μάρτιο του 2022.  

Oil Exchange-Traded Products See Fund Outflows | WisdomTree's Brent crude fund saw biggest outflow since 2019 on Thursday
 
 

Ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μείωση της παραγωγής του στις αρχές του μηνός, μετά από πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ η κίνηση αυτή βοήθησε τις τιμές να ενισχυθούν την προηγούμενη εβδομάδα, οι ανησυχίες για πιθανή μείωση της ζήτησης υποφώσκουν. Υπάρχουν έντονες φημολογίες ότι η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση, πλήττοντας την κατανάλωση και αυτές οι ανησυχίες αποτυπώνονται στις αγορές. 

«Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς που εξακολουθεί να ανησυχεί για τις προοπτικές της ζήτησης και η κίνηση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή επιβεβαιώνει αυτές τις ανησυχίες», αναφέρει ο Γουόρεν Πάτερσον, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News