Business & Finance Πέμπτη 7/07/2022, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άτονο άνοιγμα με οριακά κέρδη

Wall Street: Άτονο άνοιγμα με οριακά κέρδη

Ευοίωνη είναι η εικόνα στο άνοιγμα της Wall Street, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν «χωνέψει» τις επιθετικές κινήσεις της Fed για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής εν μέσω των κλιμακούμενων πιέσεων στην αμερικανική και την διεθνή οικονομία.

Συνεχίζοντας την χθεσινή ήπια άνοδο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,53% με άνοδο 172,93 μονάδων. Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,87% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ανεβαίνει κατά 1,27%.

Μέχρι στιγμής, σημαντική άνοδο στα αμερικανικά χρηματιστήρια δίνουν οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας, ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και η τιμή του αμερικανικού αργού έχει ανακάμψει. Επίσης, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών αφότου η Samsung της Νοτίου Κορέας κατέγραψε άλμα 11% στα κέρδη και 21% στα έσοδα για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές έχουν τώρα στραμμένα τα βλέμματα στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την κατάσταση της αγοράς εργασίας, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News