Business & Finance Δευτέρα 17/04/2023, 16:23
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση για τα crypto – Αναμένεται εβδομάδα διόρθωσης

Οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους τον ενθουσιασμό από την «Shapella» του Ether - Βουτιά άνω του 2% για το bitcoin και το ether.

Πτώση για τα crypto – Αναμένεται εβδομάδα διόρθωσης

Πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα τα κρυπτονομίσματα καθώς οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους τον ενθουσιασμό από την αναβάθμιση της Σαγκάης ή «Shapella» και στρέφουν ξανά το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία που θα ανακοινώσουν οι τράπεζες, αλλά και τις ανησυχίες για επερχόμενη ύφεση.

Το bitcoin υποχώρησε νωρίτερα πάνω από 3%, χάνοντας προς στιγμήν τις 30.000 δολάρια, τιμή στην οποία είχε σκαρφαλώσει την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο. Την ίδια ώρα, το ether έχασε πάνω από 2,8% αλλά διατηρήθηκε πάνω από τις 2.000 δολάρια που είχε κατακτήσει την περασμένη εβδομάδα.

Τα κρυπτονομίσματα είχαν μια άκρως κερδοφόρα εβδομάδα λόγω της αισιοδοξίας που προκάλεσε η αναβάθμιση της Σαγκάης ή «Shapella» του Ether. Ως αποτέλεσμα, δόθηκε ώθηση σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Μέσω της αναβάθμισης, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για ανάληψη κρυπτονομισμάτων, τα οποία είχαν δεσμεύσει για τη στήριξη της ασφάλειας λειτουργίας του σχετικού δικτύου blockchain έναντι κέρδους (διαδικασία «stalking»). Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ουσιαστικά ρευστότητα στο Ether και παρότι ενόψει της αναβάθμισης οι παράγοντες της αγοράς ανησυχούσαν για βαθιά διολίσθηση, τελικά η τιμή του εκτινάχθηκε. Σκοπός είναι η προσέλκυση περισσότερου θεσμικού ενδιαφέροντος μακροπρόθεσμα. Το Bitcoin και ο αιθέρας σημείωσαν άνοδο 8% και 12%, αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα.

Αναμενόμενη διόρθωση στα crypto

Αυτή την εβδομάδα, δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε μια διόρθωση στα κρύπτο, σύμφωνα με τη Yuya Hasegawa, αναλυτή κρύπτο στην Ιαπωνική τράπεζα Bitbank, η οποία αναμένει πωλήσεις από κάποιους επενδυτές που θέλουν να κατοχυρώσουν κέρδη. «Ενώ τα κρύπτο κατέγραφαν ράλι, το χρηματιστήριο των ΗΠΑ την Παρασκευής παρουσίασε αστάθειες με φόντο τα στοιχεία για την κατανάλωση και την ομιλία του Waller της Fed που τάχθηκε υπέρ μιας νέας αύξησης επιτοκίων τον Μάιο», είπε η Hasegawa.

«Όπως και να έχει όμως, οι traders έχει ήδη προεξοφλήσει με πιθανότητες άνω του 80% μια αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο, επομένως οι πιέσεις από μακροοικονομικούς παράγοντες στην τιμή του bitcoin αναμένεται να είναι περιορισμένες».

Οι επενδυτές κρύπτο αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών αυτή την εβδομάδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του κλάδου και την πιθανότητα μιας επερχόμενης ύφεσης, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι της Fed προβλέπεται να μιλήσουν και αυτή την εβδομάδα.

Για αυτήν την εβδομάδα, οποιαδήποτε πιθανή πτώση «δεν πρέπει να προκαλέσει ανησυχίες», ούτε αναμένεται να εμποδίσει το bitcoin να συνεχίσει την ανοδική του τάση, είπε ο Hasegawa.

moneyreview.gr με πληοροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Σε τροχιά ανόδου το Νο. 2 κρυπτονόμισμα: Γιατί εκτοξεύθηκε το Ether

Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 30.000 δολαρίων – Οι επόμενοι στόχοι

Τα δύο γεγονότα που άλλαξαν το ταμπλό στα cryptos – Χαμηλή η δυναμική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News