Business & Finance Πέμπτη 13/04/2023, 15:09
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τροχιά ανόδου το Νο. 2 κρυπτονόμισμα: Γιατί εκτοξεύθηκε το Ether

Σε τροχιά ανόδου το Νο. 2 κρυπτονόμισμα: Γιατί εκτοξεύθηκε το Ether

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου οκταμήνου αναρριχήθηκε το Ether, έπειτα από την ολοκλήρωση μιας πολυαναμενόμενης αναβάθμισης, που αποκαλείται αναβάθμιση της Σαγκάης ή «Shapella». Ως αποτέλεσμα, δόθηκε ώθηση σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, με την αποτίμησή της αυτή την ώρα να ξεπερνά το 1,25 τρισ. δολάρια.

Μέσω της αναβάθμισης, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για ανάληψη κρυπτονομισμάτων, τα οποία είχαν δεσμεύσει για τη στήριξη της ασφάλειας λειτουργίας του σχετικού δικτύου blockchain έναντι κέρδους (διαδικασία «stalking»). Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ουσιαστικά ρευστότητα στο Ether και παρότι ενόψει της αναβάθμισης οι παράγοντες της αγοράς ανησυχούσαν για βαθιά διολίσθηση, τελικά η τιμή του παρέμεινε σταθερή, ενώ σήμερα κινείται ανοδικά. 

Ειδικότερα, το δεύτερο μεγαλύτερο σε αποτίμηση κρυπτονόμισμα καταγράφει κέρδη 6,3% περίπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο και αγγίζει τα 1,990 δολάρια.

«Το Ethereum αναβαθμίζεται και ανοίγει το δρόμο με μεγάλη επιδεξιότητα – τουλάχιστον μέχρι τώρα – και κατοχυρώνει τη θέση του ως το Νο. 2 κρυπτονόμισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επενδυτής κρυπτονομισμάτων Aaron Brown, ο οποίος γράφει για το Bloomberg Opinion. Ο ίδιος προσέθεσε ότι το blockchain κάνει βήματα προς το μέλλον με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το Bitcoin.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin ξεπέρασε αυτή την εβδομάδα το πολυπόθητο ορόσημο των 30.000 δολαρίων και αυτή την ώρα εμφανίζει ήπια κέρδη της τάξης του 0,65%, αγγίζοντας σχεδόν τα 31.000 δολάρια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής κορυφαία δύναμη στο «stalking» ήταν το ανταλλακτήριο Kraken, το οποίο πρόκειται να διακόψει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων στην αμερικανική αγορά κατ’ εντολή της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η αρμόδια αρχή υποστήριξε πριν από μερικούς μήνες ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία από την Kraken αποτελούσε παράνομη πώληση τίτλων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 30.000 δολαρίων – Οι επόμενοι στόχοι

Τα δύο γεγονότα που άλλαξαν το ταμπλό στα cryptos – Χαμηλή η δυναμική

Nouriel Roubini: Έρχεται η αποκάλυψη στα cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News