Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 11:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άχαρη εκκίνηση στην εβδομάδα των Big Tech – Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα

Άχαρη εκκίνηση στην εβδομάδα των Big Tech – Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα των Big Tech για το τρίτο τρίμηνο δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες αργά το βράδυ μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street, απογοητεύοντας τους αναλυτές και δίνοντας μία «γεύση» για τα αυτά που έρχονται στις επόμενες μέρες. Οι μετοχές ιδίως του κλάδου της τεχνολογίας κατέγραψαν βουτιά μετασυνεδριακά, ενώ νωρίτερα οι αγορές είχαν κλείσει με κέρδη για τρίτη ημέρα. Μεταξύ των εταιρειών που δημοσίευσαν αποτελέσματα:

Alphabet: Η μητρική της Google και της YouTube προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές, διότι δεν κατάφερε να πετύχει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ενώ επίσης κατέγραψε μείωση στα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube. Συνολικά είχε κέρδη 1,06 δολάριο ανά μετοχή και έσοδα 69,09 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές σε σχετική δημοσκόπηση της Refinitiv περίμεναν 1,25 δολάριο ανά μετοχή και 70,58 δισ. δολάρια σε έσοδα.

Microsoft: Χαμηλότερα έσοδα στο cloud από το προσδοκώμενο δημοσίευσε χθες η Microsoft, ενώ παράλληλα προέβη σε ήπιες προβλέψεις ανάπτυξης για το επόμενο τρίμηνο. Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 2,35 δολάρια ανά μετοχή και 50,12 δισ. δολάρια σε έσοδα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Όμως και πάλι απογοήτευσε τους αναλυτές, καθώς μεσοπρόθεσμα αναμένει σχετικά ήπια ανάπτυξη.

Spotify: Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις Big Tech, αλλά αξίζει να αναφερθεί, καθώς ήταν μία από τις εταιρείες που οδήγησαν στην βουτιά των αγορών. Η Spotify δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει για το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας συρρίκνωση στα κέρδη κατά 99 σεντ ανά μετοχή. Τα έσοδα έφτασαν τα 3,04 δισ. ευρώ, ενώ ανακοίνωσε 456 εκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα (αύξηση 20% σε ετήσια βάση) καθώς και 195 εκατ. χρήστες με συνδρομή επί πληρωμή, αύξηση 13% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως η Spotify ανέφερε ότι η ανάπτυξη στην εταιρεία οδηγείται από τον τομέα του podcast.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: Απέλυσε 1.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Σχέδια για data centers από τρεις ακόμη ομίλους

Άρωμα…MySpace στο Instagram: Η νέα λειτουργία που εξετάζει η εφαρμογή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News