Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 19:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Πέτυχε τους στόχους διαφορετικότητας στην ηγεσία

Google: Πέτυχε τους στόχους διαφορετικότητας στην ηγεσία

Τον στόχο της να διαφοροποιήσει την ηγεσία της τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, πέτυχε η Google της Alphabet Inc.

Η εταιρεία εκπλήρωσε τη δέσμευσή της να ενισχύσει την ηγετική εκπροσώπηση για τις υποεκπροσωπούμενες μειονότητες κατά 30% το 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για την ποικιλομορφία. Το 2020, η Google είπε ότι ήθελε να πετύχει αυτό το σημείο αναφοράς έως το 2025, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι έγχρωμοι αποτελούν το 5,2% της ηγεσίας, από 2,6% το 2020. Οι Ισπανόφωνοι και οι Λατίνοι εργαζόμενοι αποτελούν το 4,3% των κορυφαίων ρόλων, από 3,7% το 2020. Για τους ιθαγενείς Αμερικανούς υπαλλήλους αυτά τα ποσοστά είναι 0,8% το 2023 και 0,5% το 2020.

Η εταιρεία πήρε νέες πρωτοβουλίες ενσωμάτωσης των μειονοτήτων σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τα ποσοστά της, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δεν περιγράφει πώς ορίζει την ηγεσία.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία στοιχεία δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους που απολύθηκαν μέσω των μαζικών περικοπών στις θέσεις εργασίας, στις οποίες προχώρησε η εταιρεία. Οι εκτεταμένες απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας έχουν πλήξει ιδιαίτερα τις ομάδες διαφορετικότητας και απειλούν τις δεσμεύσεις της εταιρείας να ενισχύσουν τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες.

Η συντονισμένη προσπάθεια της εταιρείας τεχνολογίας να διαφοροποιήσει τη διοίκηση, έρχεται καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για φυλετικές διακρίσεις. Η Google έχει δεχθεί μήνυση από έναν πρώην υπάλληλο που ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πληρώνει συστηματικά τους λευκούς υπαλλήλους περισσότερα από τους ομολόγους τους, που εντάσσονται σε ομάδες μειοψηφίας.

Η Google εξετάζει τώρα την αναθεώρηση του στόχου της, σύμφωνα με την Chief Diversity Officer, Melonie Parker.

«Ρίχνουμε μια ματιά στο τι περισσότερο πρέπει να κάνουμε» είπε σε συνέντευξή της. «Εξετάζουμε τη διαθεσιμότητα της εξωτερικής αγοράς ταλέντων σε σύγκριση με αυτό που έχουμε εσωτερικά και ο στόχος του οργανισμού μας είναι να κλείσουμε την ψαλίδα».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Tesla: Αποζημίωση 3,2 εκατ. δολαρίων σε πρώην εργαζόμενο λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Η Goldman Sachs επενδύει 2 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρες γυναίκες

Το project «Ratatouille» της Amazon: Πώς φλερτάρει με τους Γάλλους με έμπνευση από τα McDonald’s

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News