Business & Finance Τετάρτη 5/04/2023, 07:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Αποζημίωση 3,2 εκατ. δολαρίων σε πρώην εργαζόμενο λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Tesla: Αποζημίωση 3,2 εκατ. δολαρίων σε πρώην εργαζόμενο λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Σχεδόν 3,2 εκατ. δολάρια, είναι υποχρεωμένη να πληρώσει η Tesla σε έναν μαύρο πρώην εργαζόμενο, ο οποίος κέρδισε στη σχετική δίκη για ρατσιστική παρενόχληση.

Ο Owen Diaz, ο οποίος εργαζόταν την περίοδο 2015-2016 στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο Fremont, ήταν σε ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας λόγω της φυλής από την οποία κατάγεται, σύμφωνα με ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι το ποσό έχει μειωθεί κατά 98% από τα 137 εκατ. δολάρια που θα έπαιρνε κανονικά, συμφωνα με απόφαση του 2021. 

«Αν μας είχαν επιτρέψει να παρουσιάσουμε νέα στοιχεία, η ετυμηγορία θα ήταν μηδενική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, στο Twitter. «Το δικαστήριο έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με τις πληροφορίες που είχε. Σέβομαι την απόφαση», πρόσθεσε.

Στην αρχική μήνυση, ο Diaz ισχυρίστηκε ότι οι μαύροι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν τακτικά ρατσιστικές προσβολές, γραμμένες στο πάτωμα του εργοστασίου και ρατσιστικά γκράφιτι στα μπάνια.

Επίσης παρέθεσε ότι ένας εργαζόμενος άκουγε ρατσιστικές συκοφαντίες «50-100 φορές την ημέρα».

Το 2021, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο διαπίστωσε ότι η Tesla δεν έλαβε εύλογα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάχρησης, παρά τις καταγγελίες στους επόπτες.

Η κριτική επιτροπή επιδίκασε στον Diaz 137 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση. Εκείνη την εποχή, η Tesla αμφισβήτησε την ετυμηγορία, αλλά είπε ότι αναγνώριζε ότι ήταν «δεν ήταν τέλεια».

Τον Απρίλιο του 2022, ένας ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ μείωσε το ποσό σε 15 εκατ. δολάρια και είπε ότι η αποζημίωση που αποφασίστηκε από τους ενόρκους ήταν «εξαιρετικά υψηλή».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης: 

Tesla: Πτώση τις τιμής της μετοχής εν μέσω ανησυχιών για τα μεικτά περιθώρια κέρδους της εταιρείας

Tesla: Παραδόσεις 422.875 EV στο α’ τρίμηνο 2023

General Motors: Αύξηση 18% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News