Business & Finance Τετάρτη 12/04/2023, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νότια Κορέα: Πρόστιμο 32 εκατ. δολαρίων στην Google για απομάκρυνση ανταγωνιστή της από την αγορά 

Νότια Κορέα: Πρόστιμο 32 εκατ. δολαρίων στην Google για απομάκρυνση ανταγωνιστή της από την αγορά 

Πρόστιμο στην Google, ύψους 32 εκατ. δολαρίων, επέβαλε η Νότια Κορέα, επειδή χρησιμοποίησε την επιρροή της στην αγορά εφαρμογών για κινητά, για να απομακρύνει έναν αντίπαλο της, καθώς εντείνεται ο έλεγχος στην προσπάθεια του γίγαντα λογισμικού να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά του.

Πιο συγκεκριμένα, η Google προσπάθησε να εμποδίσει την επιχειρηματική ανάπτυξη της κορεατικής ανταγωνιστικής πλατφόρμας One Store Co., όπως ανέφερε η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας. Ο κολοσσός φέρεται να ζήτησε από τις μεγάλες -αλλά και από μικρότερες- εταιρείες παιχνιδιών της Κορέας, καθώς και από κάποιες κινέζικες εταιρείες, να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά τα νέα τους παιχνίδια στο Play Store της Google, με αντάλλαγμα την προώθηση των παιχνιδιών τους από την Google και την παροχή περαιτέρω υποστήριξης στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπορούσαν να πάνε στο One Store. 

Τέτοιες ενέργειες από την Google ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016, όταν το One Store άρχισε να λειτουργεί στην Κορέα και συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο του 2018, όταν ξεκίνησε η έρευνα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή. Αυτές οι δραστηριότητες εμπόδισαν την ικανότητα του One Store να προσελκύει νέα παιχνίδια, κάτι που οδήγησε σε πτώση των πωλήσεων. Όπως εκτιμά η FTC, η Google κέρδισε περίπου 1,8 τρισ. γουόν σε πωλήσεις, μέσω αυτής της δραστηριότητας.

Η ρυθμιστική αρχή διέταξε την Google να σταματήσει να προσφέρει υποστήριξη σε εταιρείες παιχνιδιών για κινητά με αντάλλαγμα υποσχέσεις αποκλειστικότητας, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Η κορεατική εποπτική αρχή αποκάλυψε εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσονταν μεταξύ των υπαλλήλων της Google και εκείνων μεταξύ της Google και των εταιρειών παιχνιδιών, για να δείξει ότι ο γίγαντας λογισμικού θεωρούσε την είσοδο του One Store ως απειλή για τις πωλήσεις του στην Κορέα και προχώρησε σε μια στρατηγική για να διώξει τον αντίπαλό του στα κρυφά.

Ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζήτησε από τους υπαλλήλους να διαγράψουν mail που υπόσχονταν να παρουσιάζουν παιχνίδια στην κορυφή της σελίδας με αντάλλαγμα αποκλειστικές συνεργασίες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

MLIV Pulse: Ζοφερά προμηνύονται τα αποτελέσματα α’ τριμήνου για τις τεχνολογικές

Το μυστικό για μια πιο επιτυχημένη καριέρα, σύμφωνα με στέλεχος της Google 

Τεχνολογικές εταιρείες: Γιατί δεν μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS