Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 07:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Goldman Sachs επενδύει 2 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρες γυναίκες

Η Goldman Sachs επενδύει 2 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρες γυναίκες

Περισσότερα από 2,1 δισ. δολάρια σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ανήκουν σε μαύρες γυναίκες, επενδύει η Goldman Sachs μέσω του προγράμματος One Million Black Women της επενδυτικής τράπεζας, γεγονός που όπως λένε τα ανώτερα στελέχη, είναι μόνο η αρχή.

«Η Goldman Sachs στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά, αναφορικά με τις μαύρες γυναίκες και τονίζει ότι υπήρξε μια κακή ευθυγράμμιση, όσον αφορά το κεφάλαιο που αφιερώθηκε σε αυτήν την ομάδα. Επιδιώκουμε να το αλλάξουμε αυτό βάζοντας το κεφάλαιό μας, σε όσα υποστηρίζουμε και λεκτικά», δήλωσε στο CNBC ο Asahi Pompey, επικεφαλής της παγκόσμιας εταιρικής δέσμευσης και πρόεδρος του Ιδρύματος Goldman Sachs.

Το One Million Black Women ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 με γενικό στόχο να έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές 1 εκατομμυρίου μαύρων γυναικών μέχρι το 2030. Η Goldman Sachs έχει διαθέσει 10 δισ. δολάρια σε επενδυτικό κεφάλαιο και 100 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπίες με έμφαση στην πρόσβαση στο κεφάλαιο, οικονομικά προσιτή στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, δημιουργία θέσεων εργασίας, ανάπτυξη εργατικού δυναμικού, ψηφιακή συνδεσιμότητα κ.α.

Οι οικονομολόγοι της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας θεωρούν, ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κλείσουν το χάσμα του φυλετικού πλούτου είναι να επενδύσουν σε μαύρες γυναίκες. Το χάσμα του φυλετικού πλούτου περιγράφει την ανισότητα στον πλούτο μεταξύ των νοικοκυριών με μαύρους και με λευκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 14 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τον William Darity Jr., διευθυντή του Samuel DuBois Cook Center on Social Equity στο Πανεπιστήμιο Duke.

Μάλιστα, το κλείσιμο του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των φύλων για τις μαύρες γυναίκες θα μπορούσε να αυξήσει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν κατά 300 δισ. δολάρια σε 450 δισ. δολάρια και να δημιουργήσει μεταξύ 1,2 και 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με οικονομολόγους της Goldman Sachs.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Wall Street Journal: H Goldman Sachs «ψηφίζει» Χαλκιδική

Goldman Sachs: Βλέπει επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα πριν τις εκλογές

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει 300 εκατ. θέσεις εργασίας – Δείτε ποιες 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News