Business & Finance Σάββατο 1/04/2023, 07:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στοπ» στις κλοπές κοσμημάτων και ρολογιών σκοπεύει να βάλει η Richemont 

«Στοπ» στις κλοπές κοσμημάτων και ρολογιών σκοπεύει να βάλει η Richemont 

Μια ψηφιακή πλατφόρμα για να βοηθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις παγκοσμίως να καταπολεμήσουν την κλοπή πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων, κατασκευάζει η Richemont.

Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε ολόκληρη τη βιομηχανία πολυτελείας και οι ιδιοκτήτες μπορούν να καταχωρήσουν τις συλλογές τους χρησιμοποιώντας τη μάρκα και τους σειριακούς αριθμούς, δήλωσε η ελβετική εταιρεία χαρτοφυλακίου ειδών πολυτελείας. Μπορούν επίσης να αναφέρουν κλοπή ή απώλεια και να ελέγξουν εάν ένα κομμάτι που σκοπεύουν να αγοράσουν έχει κλαπεί ή όχι.

Η πλατφόρμα, που ονομάστηκε Enquirus, διαθέτει ήδη 175 μάρκες ωρολογοποιών πολυτελείας και αρκετά κοσμηματοπωλεία που έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι αστυνομικές αρχές του Παρισιού και της Γενεύης έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου της έχει δώσει επίσημη διαπίστευση ως πρωτοβουλία ασφαλείας. Στους εταίρους περιλαμβάνονται επίσης η Zurich Insurance Group, η LMG Jewellery, ένας βρετανικός οργανισμός που διαχειρίζεται ασφαλιστικές αξιώσεις και οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Οι αναφορές για ληστείες ρολογιών υψηλής ποιότητας, έχουν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό απειλεί όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τις μάρκες των οποίων οι πωλήσεις θα μπορούσαν να μειωθούν δραματικά, αν το να φοράει κάποιος τα ρολόγια τους, σημαίνει πως κινδυνεύει. 

Χιλιάδες πελάτες έχουν ήδη ανεβάσει τα δεδομένα τους και περισσότερα από 28.000 ρολόγια και κοσμήματα έχουν καταχωρηθεί ως χαμένα ή κλεμμένα, είπε η Richemont. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Ροζ πάνθηρας» βγαίνει σε δημοπρασία για πάνω από 35 εκατ. δολάρια

Ξεφουσκώνει η αγορά των Rolex: Βουτιά στις τιμές για τα πολυτελή ρολόγια

Από τα βάθη της Γης στο εργαστήριο: Πώς ένα διαμάντι μπορεί να είναι «καθαρό»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News