Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 08:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jack Dorsey: Γιατί ο ιδρυτής του Twitter έχασε 526 εκατ. δολάρια σε μια μέρα

Jack Dorsey: Γιατί ο ιδρυτής του Twitter έχασε 526 εκατ. δολάρια σε μια μέρα

Κατά 526 εκατ. δολάρια μειώθηκε χθες η περιουσία του Jack Dorsey, συνιδρυτή του Twitter, πέφτοντας στα 4,4 δισ. δολάρια.

Αιτία είναι η έκθεση της Hindenburg Research, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία πληρωμών του, Block, επιτρέπει την εγκληματική δραστηριότητα και τις απάτες στην πλατφόρμα της, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Η εταιρεία, που ειδικεύεται στο short selling και προκάλεσε πρόσφατα την κατακόρυφη μείωση της περιουσίας του Ινδού δισεκατομμυριούχου Gautam Adani, ισχυρίζεται ότι η μετοχή της Block έχει περιθώρια πτώσης 65% έως 75%. Η Block αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της Hindenburg.

Η μετοχή της υποχώρησε έως και 22% χθες, για να κλείσει με απώλειες 15%.

Οι αποκαλύψεις της Hindenburg

«Η 2ετής έρευνά μας κατέληξε ότι η Block συστηματικά εκμεταλλεύεται τη δημογραφική ομάδα την οποία ισχυρίζεται ότι βοηθά», αναφέρει η έκθεση της  Hindenburg. Η εταιρεία ερευνών εξηγεί ότι το Cash App της Block ανθίζει λόγω των πελατών που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές τράπεζες.

Σύμφωνα με την έκθεσή της, αυτοί οι πελάτες εμπλέκονται σε εγκληματικές ή παράνομες δραστηριότητες. Και τα προγράμματα συμμόρφωσης του Cash App είναι ελλιπή.

Μιλώντας με πρώην υπαλλήλους της Block, η Hindenburg διαπίστωσε ότι οι εσωτερικές ανησυχίες όπως και εκείνες των χρηστών αγνοούνται μέσα στην εταιρεία, καθώς η εγκληματική δράση και οι απάτες συνεχίζονται ανενόχλητες στην πλατφόρμα, αφού η εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει περισσότερους χρήστες.

Για να επιβεβαιώσει την θεωρία της, η Hindenburg άνοιξε λογαριασμούς στο όνομα του Donald Trump και του Elon Musk, ενώ μπόρεσε να αποκτήσει την κάρτα του Cash App με τον «προφανώς ψεύτικο λογαριασμό του Donald Trump». Πολύ σύντομα, η κάρτα έφτασε με το ταχυδρομείο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Hindenburg: Ο επόμενος στόχος του short seller είναι η Block του Jack Dorsey

Νηστεία, διαλογισμός και γένια ερημίτη: Είναι ο Τζακ Ντόρσι ο πιο παράξενος δισεκατομμυριούχος;

Πώς λέγεται το πουλάκι του Twitter και άλλα 9 πράγματα που δεν ξέρατε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News