Business & Finance Πέμπτη 23/03/2023, 15:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hindenburg: Ο επόμενος στόχος του short seller είναι η Block του Jack Dorsey

Hindenburg: Ο επόμενος στόχος του short seller είναι η Block του Jack Dorsey

Βουτιά 18% σημειώνει η μετοχή της Block, του Jack Dorsey,  αφότου η Hindenburg Research ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πληρωμών επιτρέπει την εγκληματική δραστηριότητα χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Ο short seller, που το τελευταίο διάστημα προκάλεσε την ελεύθερη πτώση του ινδικού ομίλου Adani, αποκάλυψε ότι η Block είναι η μεγαλύτερη short θέση του.

«Η 2ετής έρευνά μας κατέληξε ότι η Block συστηματικά εκμεταλλεύεται τη δημογραφική ομάδα την οποία ισχυρίζεται ότι βοηθά», αναφέρει η έκθεση της  Hindenburg. Η εταιρεία ερευνών εξηγεί ότι το Cash App της Block ανθίζει λόγω των πελατών που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές τράπεζες.

Σύμφωνα με την έκθεσή της, αυτοί οι πελάτες εμπλέκονται σε εγκληματικές ή παράνομες δραστηριότητες. Και τα προγράμματα συμμόρφωσης του Cash App είναι ελλιπή.

Μιλώντας με πρώην υπαλλήλους της Block, η Hindenburg διαπίστωσε ότι οι εσωτερικές ανησυχίες όπως και εκείνες των χρηστών αγνοούνται μέσα στην εταιρεία, καθώς η εγκληματική δράση και οι απάτες συνεχίζονται ανενόχλητες στην πλατφόρμα, αφού η εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει περισσότερους χρήστες.

Για να επιβεβαιώσει την θεωρία της, η Hindenburg άνοιξε λογαριασμούς στο όνομα του Donald Trump και του Elon Musk, ενώ μπόρεσε να αποκτήσει την κάρτα του Cash App με τον «προφανώς ψεύτικο λογαριασμό του Donald Trump». Πολύ σύντομα, η κάρτα έφτασε με το ταχυδρομείο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Στα 70 δισ. η «τρύπα» του ομίλου Adani – «Στοχευμένη επίθεση» από το αμερικανικό fund

Έζησε μια απαγωγή και μια τρομοκρατική επίθεση: Ποιος είναι ο Ινδός που έχασε 100 δισ. δολάρια

«H μεγαλύτερη απάτη στην επιχειρηματική ιστορία»: Πώς ο μεγιστάνας από την Ινδία έχασε 22,6 δισ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News