Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 15:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Έλον Μασκ βρήκε τον διάδοχό του στο Twitter; Ποιος είναι ο Στιβ Ντέιβις

Εδώ και μήνες ψάχνει κάποιον ο Έλον Μασκ, να αναλάβει τα ηνία του Twitter

Ο Έλον Μασκ βρήκε τον διάδοχό του στο Twitter; Ποιος είναι ο Στιβ Ντέιβις

Εδώ και μήνες ψάχνει κάποιον ο Έλον Μασκ, να αναλάβει τα ηνία του Twitter, παίρνοντας την θέση του, ως CEO και οι φήμες λένε πως επιτέλους τον βρήκε στο πρόσωπο του Στιβ Ντέιβις.

Έχοντας διώξει ουσιαστικά τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ, μετά την εξαγορά του τεχνολογικού κολοσσού, ο Μασκ ανέλαβε τη θέση, ανακοινώνοντας ωστόσο ότι σκέφτεται να αποχωρήσει μετά από ένα αρχικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα αναδιοργάνωνε την εταιρεία.

Τώρα, το προσωπικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης πιστεύει πως ο Ντέιβις, θα είναι ο επόμενος CEO, δεδομένου ότι βοήθησε στην ενορχήστρωση του τελευταίου γύρου απολύσεων και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του κολοσσού.

Το προφίλ του ανθρώπου που εγκρίνει ο Μασκ

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται όμως ως απόρροια των παραπάνω, είναι το ποιος είναι ο Στιβ Ντέιβις και φυσικά το πώς κατάφερε να έχει την γενικότερη αποδοχή του πιο πλούσιου άνδρα στον κόσμο.

Ο Ντέιβις κατέχει από το 2019, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην The Boring Company, την εταιρεία κατασκευής τούνελ του Μασκ. Η επιχειρηματική ιδιοφυία ίδρυσε την εταιρεία περίπου τρία χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός δικτύου σηράγγων υψηλής ταχύτητας, γνωστού ως Hyperloop. Πριν από αυτή τη θέση, ο Ντέιβις δούλευε με τον Μασκ στη SpaceX από το 2003.

Ασχέτως με το αν τελικά ο Ντέιβις είναι το πρόσωπο κλειδί, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι  επενδυτές της Tesla ζητούν από τον Μασκ να στρέψει την προσοχή του ξανά στην εταιρεία κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μετοχή της έχει υποχωρήσει πάνω από 37% από τότε που ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αγοράσει το Twitter στις 14 Απριλίου.

moneyreviw.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μασκ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανθρωπότητα

Tesla: Πως θα κρατήσει το προβάδισμα στο σημερινό ανταγωνισμό

Θα πληρώνατε για τα social media; Η Meta και το Twitter θέλουν να ξέρουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News