Business & Finance Πέμπτη 16/02/2023, 09:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Βάζει πλώρη να γίνει ξανά ο πλουσιότερος του κόσμου

Elon Musk: Βάζει πλώρη να γίνει ξανά ο πλουσιότερος του κόσμου

Ο Elon Musk πλησιάζει και πάλι τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Καθώς η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει άνοδο 76% από τις αρχές του έτους, ο 51χρονος CEO της κοντεύει να εκθρονίσει τον Γάλλο επιχειρηματία της LVMH, Bernard Arnault, και να βρεθεί ξανά στην κορυφή.

Ο Arnault είχε ξεπεράσει τον Musk τον Δεκέμβριο, εν μέσω της κατρακύλας της μετοχής της Tesla.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Musk είχε περιουσία 187 δισ. δολαρίων στις 14 Φεβρουαρίου, πλησιάζοντας τα 190 δισ. δολάρια του Arnault.

Με βάση τα real time στοιχεία του Forbes, η καθαρή περιουσία του Musk διαμορφώνεται στα 197,9 δισ. δολάρια, ενώ του Arnault και της οικογένειάς του στα 216,8 δισ. δολάρια.

Πέρυσι, η μετοχή της Tesla υποχώρησε 65%, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων πίεσαν μετοχές που θεωρούνται ριψοκίνδυνες, ενώ η χαοτική εξαγορά του Twitter από τον Musk τρόμαξε τους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας του. Επιπλέον, ο επιχειρηματίας πούλησε μετοχές της Tesla αξίας άνω των 22,9 δισ. δολαρίων για να συγκεντρώσει κεφάλαια κατά τη διάρκεια της εξαγοράς. Από τις αρχές του 2023, όμως, το κλίμα έχει αλλάξει, με την Tesla να σημειώνει ένα δυναμικό ράλι.

Η καθαρή περιουσία του Musk έφτασε στα 300 δισ. δολάρια το 2021. Ο επιχειρηματίας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla και κατέχει επίσης περίπου το 74% του Twitter. Η SpaceX, της οποίας είναι συνιδρυτής και CEO, αποτιμάται στα 127 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Το ράλι της Tesla «καίει» τους short – Ζημιές 7,6 δισ. δολαρίων

«Τα παιδιά μου είναι προγραμματισμένα από το YouTube»: Το λάθος που μετανιώνει ο Elon Musk

Elon Musk: Προς τα τέλη του 2023 νέος CEO στο Twitter 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News