Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 15:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Bankman-Fried πληρώνει τους δικηγόρους του από τα «κλεμμένα» εκατομμύρια που μετέφερε στον πατέρα του 

O Bankman-Fried πληρώνει τους δικηγόρους του από τα «κλεμμένα» εκατομμύρια που μετέφερε στον πατέρα του 

Ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε μόλις 100.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό τον περασμένο Νοέμβριο, ετοιμάζεται για δίκη τον Οκτώβριο με την υποστήριξη μιας ομάδας ισχυρών δικηγόρων. Ωστόσο, μέχρι τώρα παρέμενε ασαφές πώς ο πρώην δισεκατομμυριούχος θα αντέξει οικονομικά την ακριβή υπεράσπισή του.

Το Forbes έμαθε ότι ο Bankman-Fried πληρώνει τις νομικές αμοιβές από ένα δώρο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε στον πατέρα του με χρήματα που είχε δανειστεί από την αδελφή εταιρεία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, το οποίο είχε ιδρύσει.

Ο Bankman-Fried – ο οποίος έχει δηλώσει αθώος σε 12 ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της απάτης μέσω εμβάσματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της απάτης σε χρεόγραφα, και αντιμετωπίζει πρόσθετη κατηγορία δωροδοκίας – κατηγορείται για υπεξαίρεση κεφαλαίων πελατών του FTX μέσω της Alameda που χρονολογείται από την ίδρυση του χρηματιστηρίου το 2019.

Αφού έλαβε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια από την Alameda, ο Bankman-Fried έστειλε τα κεφάλαια στον πατέρα του, κάνοντάς του ένα αφορολόγητο δώρο, γεγονός που επιτρέπεται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ. 

Εικάζεται ότι περίπου 10 δισ. δολάρια σε καταθέσεις πελατών εκτράπηκαν κρυφά στην Alameda από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του FTX. 
Οι οφειλέτες του FTX ισχυρίζονται ότι ο Bankman-Fried έλαβε με ακατάλληλα μέσα 2,2 δισ. δολάρια σε εταιρικά δάνεια και ισχυρίστηκαν αυτόν τον μήνα, ότι εξακολουθούν να λείπουν 8,9 δισ. δολάρια από καταθέσεις πελατών.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Sam Bankman-Fried «ξαναχτυπά»- Νέες κατηγορίες για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Το FTX μετέφερε 2,2 δισ. δολάρια στον Bankman-Fried

ΗΠΑ: Δικαστής θεωρεί ότι οι προτεινόμενοι όροι εγγύησης του Bankman-Fried είναι πολύ επιεικείς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News