Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 19:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Sam Bankman-Fried «ξαναχτυπά»- Νέες κατηγορίες για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Ο Sam Bankman-Fried «ξαναχτυπά»- Νέες κατηγορίες για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Ησυχία δεν έχει ο Sam Bankman-Fried, ο συνιδρυτής του -χρεοκοπημένου πλέον- ανταλλακτήριου κρυπτονομισμάτων FTX, αφού τώρα κατηγορείται και για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων. 

Η άλλoτε αυθεντία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, κατηγορήθηκε αυτή τη φορά ότι έστειλε 40 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα που προορίζονταν προς όφελος ενός ή περισσότερων κινεζικών κυβερνητικών αξιωματούχων, προκειμένου να τους κάνει να ξεπαγώσουν λογαριασμούς της Alameda Research, της εταιρείας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, που είχε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε cryptos.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Bankman-Fried, ότι έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών του FTX για να καλύψει τις απώλειες στην Alameda Research και ότι προχώρησε σε παράνομες πολιτικές δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει επιρροή στην Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος από τη μεριά του, αρνείται τις κατηγορίες και αγωνίζεται να μείνει εκτός φυλακής εν αναμονή της προγραμματισμένης δίκης του, για απάτη στις 2 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα δύο γεγονότα που άλλαξαν το ταμπλό στα cryptos – Χαμηλή η δυναμική

Το FTX μετέφερε 2,2 δισ. δολάρια στον Bankman-Fried

Δολοφονία εν πλω στο Ιόνιο; Νέα τροπή στο θρίλερ της εξαφάνισης της Cryptoqueen

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News