Business & Finance Πέμπτη 2/03/2023, 11:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Σήμα για αυξήσεις επιτοκίων και μετά τον Μάρτιο

Λαγκάρντ: Σήμα για αυξήσεις επιτοκίων και μετά τον Μάρτιο

Περιθώριο για νέες αυξήσεις επιτοκίων και μετά την συνεδρίαση του Μαρτίου από την ΕΚΤ άφησε η πρόεδρος της Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έχει ήδη επιβεβαιώσει την απόφαση για αύξηση μισή ποσοστιαίας μονάδας σε δύο εβδομάδες.

Η Λαγκάρντ, μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση σήμερα, δήλωσε ότι η αύξηση του Μαρτίου είναι απαραίτητη και πολύ πιθανή, ενώ τόνισε ότι οι αρμόδιοι για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%. Επίσης, αρνήθηκε να κάνε προβλέψεις για το πόσο θα φτάσει εν τέλει το κόστος δανεισμού.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου στην Ευρωζώνη, ο οποίος ενδέχεται να αλλάξει το τοπίο για τις επιτοκιακές αυξήσεις. Ήδη η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν αναπάντεχη αύξηση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο, έπειτα από την αποκλιμάκωση του Ιανουαρίου.

Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι το κόστος του χρήματος θα αγγίξει το 4% για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρώ, από το τρέχον επίπεδο του 2,5%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αναπάντεχη άνοδος του πληθωρισμού – Τι σημαίνει για την ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Αναπάντεχη αύξηση πληθωρισμού σε Γαλλία, Ισπανία – Αλλάζει το σκηνικό για τα επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News