Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 09:32
CLICK IN SHOP

Πρόταση για άνοιγμα της αγοράς στις 18/01

Πρόταση για άνοιγμα της αγοράς στις 18/01

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου τουλάχιστον με την μέθοδο του click away (παράδοση εκτός καταστήματος), αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις με click in shop σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr την Πέμπτη θα γίνει η συζήτηση με τους επιδημιολόγους και την ίδια ημέρα ή την επομένη θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Τα βλέμματα όλων είναι βεβαίως στραμμένα και στα επιδημιολογικά δεδομένα, αφού μία επιδείννωσή τους θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια, όπως είχε συμβεί και με τον σχεδιασμό για επιστροφή του click away μαζί με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουρίου.

Το «παράθυρο» για τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων με τη μέθοδο του click in shop, προκειμένου να μην χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων, άνοιξε κατά τη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα.  Την πρόταση αυτή επανέλαβε σήμερα το πρωί σε δηλώσεις του στον ANT1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη μέθοδο του click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να εισέρχεται μέσα στο μαγαζί, με προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να αγοράσει κάτι που θα έχει ήδη επιλέξει μέσω του ίντερνετ ή τηλεφωνικά. Έτσι, θα μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν, αποφεύγοντας τις επιστροφές, οι οποίες θεωρήθηκαν το «αγκάθι» του click away. Όμως, ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να επιλέξει από τα ράφια του καταστήματος άλλα προϊόντα, πέραν αυτών που έχει παραγγείλει online ή τηλεφωνικά.  

Σε χθεσινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ εν τω μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε υπογραμμίσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν κινηθεί και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση. 

Υψηλές πιθανότητες συγκεντρώνει το άνοιγμα των κομμωτηρίων, που δεν έχει παρατηρηθεί να επιβαρύνουν την κατάσταση. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News