Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 17:33
BUSINESS & FINANCE

Έρχεται το click in shop σε ένδυση, υπόδηση, κόσμημα

φωτ.: Shutterstock

«Παράθυρο» για τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης με τη μέθοδο του click in shop, προκειμένου να μην χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων, άνοιξε κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη μέθοδο του click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να εισέρχεται μέσα στο μαγαζί, με προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να αγοράσει κάτι που θα έχει ήδη επιλέξει μέσω του ίντερνετ ή τηλεφωνικά. Έτσι, θα μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν, αποφεύγοντας τις επιστροφές, οι οποίες θεωρήθηκαν το «αγκάθι» του click away. Όμως, ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να επιλέξει από τα ράφια του καταστήματος άλλα προϊόντα, πέραν αυτών που έχει παραγγείλει online ή τηλεφωνικά.  

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέλυσε τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργεί στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις η παράταση του lockdown, καθώς μετά την απώλεια του εορταστικού τζίρου χάνονται και οι πωλήσεις των εκπτώσεων στις οποίες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για κάποιες ανάσες ρευστότητας. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε να επαναλειτουργήσουν άμεσα, τουλάχιστον με τη μέθοδο «click in shop». Υπενθύμισε δε ότι η υποδειγματική τήρηση των κανόνων ασφαλείας από εμπόρους και εργαζόμενους έχουν αναδείξει τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα σε χώρους μηδαμινής επιδημιολογικής επιβάρυνσης. 

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε τη βούλησή της για γρήγορη επιστροφή συνολικά του λιανεμπορίου σε μία μορφή κανονικότητας. Διαβεβαίωσε πως έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην αγορά και ότι ήδη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. «Το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων δεσμεύεται να κάνει σε άμεσο χρόνο ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επιτρέπεται λόγω της πανδημίας ώστε να λειτουργήσει, έστω κι εν μέρει, η αγορά, αντιλαμβανόμενο πλήρως τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη καραντίνα στο σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα για μας αποτελούν οι επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης που συνδέουν ιδιαίτερα τη λειτουργία τους με την περίοδο των εκπτώσεων», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, υπήρξαν δεσμεύσεις πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η εφαρμογή της μεθόδου click in shop, ειδικά στους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος, δηλαδή τη λειτουργία τους με προκαθορισμένα ραντεβού συγκεκριμένου αριθμού πελατών ημερησίως.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά: 

«Η αποδοχή από το Υπουργείο Ανάπτυξης της πρότασης του εμπορικού κόσμου να λειτουργήσουν έστω με τη μέθοδο του click in shop τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος είναι στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον υλοποιηθεί χωρίς χρονοτριβή. Κάθε μέρα που περνά χάνεται πλέον για τις εμπορικές επιχειρήσεις και ο τζίρος των εκπτώσεων που για πολλές εξ αυτών είναι συνυφασμένος με την ίδια τους την επιβίωση. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την ηγεσία του Υπουργείου δείχνουν ότι υπάρχει η βούληση για άμεσες αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή συνολικά του λιανεμπορίου σε μια μορφή κανονικότητας. Οι μικρομεσαίοι έμποροι έχουν αποδείξει ότι τηρούν με απόλυτη προσήλωση τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάση Παπαθανάσης δήλωσε:  

«Είχαμε σήμερα μια ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κ. Καρανίκα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, ως Πολιτεία συνολικά αλλά και ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. Συζητήσαμε και εξετάσαμε λύσεις καθότι η παρατεταμένη κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα. Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό όλων των επιχειρήσεων και προχωράμε δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους που τώρα λόγω των εκπτώσεων απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Η Κυβέρνηση με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική έχει δυνάμεις και θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις έως ότου φτάσουμε στο τέλος αυτής της πανδημίας».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News