Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 10:18
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Προσεχώς νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα – Προτεραιότητα σε ένδυση, υπόδηση

Προσεχώς νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα – Προτεραιότητα σε ένδυση, υπόδηση

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων, οι επιχειρήσεις των οποίων παραμένουν κλειστές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά.

«Ό,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί» δεσμεύθηκε προσθέτοντας πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε πως τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας: «Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News