Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 12:30
Π. ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

Ανοίγει από τη Δευτέρα το click away

«Λίγες ημέρες υπομονή»

Ανοίγει από τη Δευτέρα το click away

Την εκ νέου λειτουργία του click away από την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του moneyreview.gr

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», το κυβερνητικό στέλεχος επανέλαβε ότι η λειτουργία του click away έχει τεθεί σε αναστολή για λίγες ημέρες και ότι τη Δευτέρα «θα λειτουργήσει ξανά κανονικά».

«Λίγες ημέρες υπομονή. Το πάγωμα για μια εβδομάδα έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια» εξήγησε, χαρακτηριστικά. 

«Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα κι αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη, ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Επεσήμανε δε, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να επανέλθουμε όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επανέλθουμε σ’ όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές». 

Υπενθυμίζεται ότι το click away ανεστάλη προσωρινά από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου, όπως και η λειτουργία όσων εμπορικών επιχειρήσεων είχαν ανοίξει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δηλαδή βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία κλπ. 

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σταμπουλίδης και στην υπηρεσία «click in shop», δηλαδή την είσοδο των πολιτών μέσα σε συγκεκριμένα καταστήματα, προκειμένου να δοκιμάζουν τα προς πώληση προϊόντα, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

«Το click in shop επί τους ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επανέναρξη των δια ζώσης σχολικών μαθημάτων για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, από τις 11 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News