Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 12:33
BUSINESS & FINANCE

Εστίαση: Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης

Εστίαση: Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης της εστίασης, που μένει κλειστή επί μήνες, αφήνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης., τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του κλάδου, αλλά ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμά του ακόμη. 

«Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας. Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης» συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε πως τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας: «Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλια μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News