ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θετική η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες: Βλέπει ράλι έως 100%

Θετική η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες: Βλέπει ράλι έως 100%

Θετική δηλώνει απέναντι στις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan, αποδίδοντας τη στάση της αυτή στους καθαρούς ισολογισμούς, την υψηλή τροχιά ανάπτυξης, την έκθεση στις αυξήσεις επιτοκίων, τη συγκέντρωση της αγοράς καθώς και στις προοπτικές  για επιστροφές κεφαλαίου. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς και πλέον δίνει σύσταση overweight και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες άλλωστε αποτελούν και την αγαπημένη του επιλογή στην κατηγορία CEEMEA.

Θετική η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες: Βλέπει ράλι έως 100%-1

Σύμφωνα με τη JP Morgan, οι αποτιμήσεις του ελληνικού τραπεζικού κλάδου παραμένουν οι πιο ελκυστικές στην  Ευρώπη. Οι τιμές-στόχοι που δίνει ο οίκος προβλέπουν περιθώρια ανόδου από 34% έως 100%.

Ειδικότερα, για την Alpha Bank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 1,40 ευρώ (από 1,50 ευρώ), για την Eurobank στα 1,50 ευρώ (από 1,60 ευρώ), για την Εθνική Τράπεζα στα 4,5 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,20 ευρώ (από 1,80 ευρώ).

Η JP Morgan βλέπει τις διατηρήσιμες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων να βελτιώνονται στο 9% κατά μέσο όρο έως το 2024  και τονίζει ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις (0.40x 2023e P/NAV)   δεν αντανακλούν αυτή τη βελτίωση.

Μάλιστα, η θετική άποψη του οίκου επιβεβαιώνεται και από το stress test που «έτρεξαν» οι αναλυτές του. Ακόμα και στο χειρότερο δυνατό σενάριο, οι επιπτώσεις είναι διαχειρίσιμες και οι αποτιμήσεις παραμένουν οι ελκυστικότερες στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Υψηλότερα ο πήχυς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι 3 λόγοι

Επιφυλακτική η Goldman Sachs για την Ευρώπη – Πότε θα επιστρέψει

Έχουν πιάσει «πάτο» οι αγορές; Τι απάντησαν οι επαγγελματίες στη Deutsche Bank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News