Business & Finance Τρίτη 13/09/2022, 08:47
ΑΓΟΡΕΣ

Επιφυλακτική η Goldman Sachs για την Ευρώπη – Πότε θα επιστρέψει

Επιφυλακτική η Goldman Sachs για την Ευρώπη – Πότε θα επιστρέψει

Επιφυλακτική δηλώνει η Goldman Sachs απέναντι στις ευρωπαϊκές επενδύσεις, καθώς προειδοποιεί ότι το δύσκολο μακροοικονομικό σκηνικό ενδεχομένως να συνεχίσει να επιδρά αρνητικά, παρά τη θετική σχέση ρίσκου/ανταμοιβής, τη δημοσιονομική στήριξη και τα μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης.

Οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου είναι διστακτικοί απέναντι στην Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης, της νομισματικής σύσφιγξης και του πολιτικού περιβάλλοντος που διαμορφώνουν οι ιταλικές εκλογές. Θα χρειαστεί να διαπιστώσει σημάδια ότι η αγορά πιάνει «πάτο» για να αλλάξει αυτή την άποψή της, σημειώνει η Goldman Sachs.

«Οι οικονομολόγοι μας περιμένουν ότι η ενεργειακή κρίση θα σπρώξει τόσο την Ευρώπη όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο σε ύφεση –αν και θα είναι σχετικά ήπια- και προβλέπουν επιτάχυνση της σύσφιγξης, τόσο από την ΕΚΤ όσο και από την Τράπεζα της Αγγλίας», αναφέρει η σχετική έκθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση «underweight» που έχει εκδώσει για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ στην αγορά ομολόγων, οι αναλυτές της εκτιμούν ότι οι τρέχουσες τιμές αντανακλούν σωστά το ρίσκο της περιοχής έναντι των ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν υπο-αποδώσει έναντι του αμερικανικού δείκτη S&P 500 σε δολαριακή βάση φέτος, καθώς το ευρώ έχει χάσει πάνω από το 10% της αξίας του. Εν τω μεταξύ, τα ευρωπαϊκά ομόλογα δέχονται πολύ ισχυρότερες πιέσεις από τις μετοχές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έχουν πιάσει «πάτο» οι αγορές; Τι απάντησαν οι επαγγελματίες στη Deutsche Bank

Schroders: Οι 4 κίνδυνοι για τα ιδιωτικά κεφάλαια και τι σημαίνουν για τις επενδύσεις

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News