Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 19:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Καλύφθηκε η ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ – Είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Attica Bank: Καλύφθηκε η ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ – Είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (AMK), ύψους 240 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η διοίκηση της Attica Bank, η οποία παράλληλα έκανε γνωστή την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην τράπεζα. 

Ως απόρροια της παραπάνω διαδικασίας, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 ανέρχεται πλέον -σε pro forma επίπεδο και με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30ης Ιουνίου 2021- σε περίπου 11%, σημαντικά άνω των ελαχίστων ορίων που ισχύουν σήμερα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ακολούθησε και η κατανομή των αδιάθετων μετοχών που προέκυψα, κατόπιν ειδικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.  

Επίσης, μέσω της διαδικασίας της ΑΜΚ και σε υλοποίηση της συμφωνίας των μετόχων, επετεύχθη ένας εκ των βασικών επιχειρηματικών στόχων της Attica Bank, ο οποίος ήταν η είσοδος στρατηγικού επενδυτή.  

«Η ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων αλλά και η αυξημένη ρευστότητα της Τράπεζας, αποτελούν τα εχέγγυα της δυναμικής πιστωτικής επέκτασης της Attica Bank στα προσεχή έτη και την επανατοποθέτησή της στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα» σχολίασε η διοίκηση. 

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γνωστοποιηθούν εντός των επόμενων ωρών. 

Πάντως, όπως είχε γράψει στις 15 Δεκεμβρίου το «MR», ο στρατηγικός επενδυτής αφορά το επενδυτικό κεφάλαιο Ellington, το οποίο θα διαθέτει το 10,26% των μετοχών της ελληνικής τράπεζας. 

Το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ, ταυτόχρονα, θα παραμείνει στο 14,7%, ενώ σε ρόλο βασικού μετόχου διατηρείται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 

Η ΑΜΚ αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξυγίανση της Attica Bank, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2022 με νέα αύξηση κεφαλαίου (θα οδηγήσει και σε αύξηση του ποσοστού της Ellington). 

Διαβάστε επίσης:

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επιβεβαιώνει η Attica Bank

Attica Bank: Η συμφωνία ΤΧΣ – ΤΜΕΔΕ – Ellington για την ΑΜΚ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News