ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

Yψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται και στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 1 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώνεται η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Alpha Bank στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε σήμερα. 

Οι νέες μετοχές διατέθηκαν από τις 28.6.2021 έως τις 30.6.2021:

(α) σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και

(β) σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG), η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών αναμένεται σε (1) ένα ευρώ / Νέα Μετοχή. 

To Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ενέκρινε την τιμή διάθεσης. 

Το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον 2 φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank. 

Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται και στη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.

H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της Τράπεζας αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

moneyreview.gr

Money Review