Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 18:31
BUSINESS & FINANCE

ΤΧΣ: Αποφάσισε μείωση του ποσοστού στην Alpha Bank

Στο πλαίσιο της επικείμενης ΑΜΚ

ΤΧΣ: Αποφάσισε μείωση του ποσοστού στην Alpha Bank

Τη μείωση του ποσοστού, βάσει του οποίου θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Alpha Bank, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του MoneyReview, το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το Ταμείο ελέγχει το 10,9% του μετοχικού κεφαλαίου και σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό του αναμένεται να μειωθεί στο 9% περίπου. Η απόφαση φαίνεται ότι ήταν ομόφωνη και αποσκοπεί στο να δώσει θετικό «σήμα» στην αγορά εν όψει της ΑΜΚ, ότι στόχος του Ταμείου είναι η σταδιακή αποεπένδυσή του από τις Τράπεζες.

Κι αυτό, διότι επικράτησε η άποψη ότι η έστω και μικρή μείωση του ποσοστού έχει περισσότερα οφέλη σε σχέση με τη διατήρηση του ποσοστού του και την πώλησή του αργότερα, αποκομίζοντας πιθανότατα κέρδη από το upside της μετοχής.

Ειδικά στην περίπτωση της Alpha Bank που πραγματοποιεί την αύξηση, προκειμένου να στηρίξει το αναπτυξιακό της σχέδιο, συντρέχουν οι προϋποθέσεις σταδιακής αποεπένδυσης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγαλύτερη συμμετοχή από ιδιώτες επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ ανέρχεται έως 800 εκατ. ευρώ και ξεκινά –εκτός απροόπτου– τη Δευτέρα με συνδυασμένη προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News