ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Alpha Bank: Δύο φορές υπερκάλυψη στην ιδιωτική της τοποθέτηση

Alpha Bank: Δύο φορές υπερκάλυψη στην ιδιωτική της τοποθέτηση

Δύο φορές υπερκάλυψη της απαιτούμενης άντλησης κεφαλαίων από το εξωτερικό υπήρξε σήμερα στην ιδιωτική τοποθέτηση για την ΑΜΚ της Alpha Bank, που ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι με το κλείσιμο της συνδυασμένης προσφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Όπως αναμένονταν η ιδιωτική τοποθέτηση «σηκώνει» το κύριο βάρος της αύξησης, καλύπτοντας σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, περί το 1,28 δισ. ευρώ, δηλαδή δύο περίπου φορές τα απαιτούμενα κεφάλαια από το ξένο βιβλίο. Υπενθυμίζεται ότι το 80% των νέων μετοχών θα διατεθούν στην ιδιωτική τοποθέτηση, μέσω βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό και το 20% στη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι περί τα 640 εκατ. ευρώ θα αντληθούν από το εξωτερικό, ενώ περί τα 160 εκατ. ευρώ – εφόσον ασκηθούν όλα τα δικαιώματα – θα αντληθούν από το εσωτερικό. 

Οι προσφορές με βάση τις πληροφορίες διαμορφώνονται πάνω από το 1 ευρώ ανά μετοχή – κυμαίνονται μεταξύ 1,05 και 1,10 – αλλά η τελική τιμή, όπως και η κατανομή θα διαμορφωθεί σήμερα με το κλείσιμο του book building. Η μετοχή της τράπεζας έκλεισε χθες με άνοδο 1,04% στο 1,120 ευρώ, «κρατώντας δυνάμεις», παρά τη μικτή τάση και την πτώση που κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης. 

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί και η δημόσια πρόταση στην Ελλάδα, που μέχρι χθες είχε καλυφθεί κατά το ένα τρίτο περίπου, καθώς αφορά κυρίως retail πελάτες που συνήθως προσέρχονται την τελευταία στιγμή. Οι Έλληνες μικρομέτοχοι αντιπροσωπεύουν το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank και εγγράφονται στο ανώτατο όριο τιμής, δηλαδή στο 1,20 ευρώ ανά μετοχή. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News