Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 15:27
BUSINESS & FINANCE

Ο Ντράγκι εξακολουθεί να επηρεάζει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Commerzbank

Ο Ντράγκι εξακολουθεί να επηρεάζει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Δύο χρόνια έχουν παρέλθει από την αποχώρηση του Μάριο Ντράγκι από την ΕΚΤ κι όμως ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης εξακολουθεί να επηρεάζει τον πληθωρισμό στο μπλοκ μέσω της νέας του θέσης ως πρωθυπουργού της Ιταλίας. Πρόκειται για εκτίμηση του Joerg Kraemer, επικεφαλής οικονομολόγου της Commerzbank, ο οποίος προσέθεσε ότι «εάν προωθούσε τις επειγόντως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ορθοποδούσε τη χώρα του οικονομικά, η ΕΚΤ δεν θα ένιωθε πλέον πίεση να ενισχύσει την Ιταλία».

Ο ίδιος τόνισε ότι η επιτυχία της οικονομικής αναδιάρθρωσης που έχει προωθήσει είναι αμφισβητήσιμη και συνεπώς αναμένεται πως η Ιταλία θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Επομένως, η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να διατηρήσει τη χαλαρότατη νομισματική πολιτική, δημιουργώντας πληθωριστικούς κινδύνους.

«Η Ιταλία θα παραμείνει εξαρτημένη από τη βοήθεια της ΕΚΤ, η οποία θα διασφαλίσει χαμηλά κόστη εξυπηρέτησης δανεισμού μαζί με αγορά ομολόγων και αρνητικά επιτόκια δανεισμού», δήλωσε ο Kraemer δικαιολώντας ότι ο Ντράγκι εξακολουθεί να επηρεάζει τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News