Business & Finance Τρίτη 6/07/2021, 16:22
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Προσεχώς διψήφια διόρθωση στις αγορές

Πριν τον νέο ανοδικό κύκλο

Deutsche Bank: Προσεχώς διψήφια διόρθωση στις αγορές

Μετά από ένα δυναμικό α’ εξάμηνο, όπου οι μετοχές αναδείχθηκαν στον απόλυτο νικητή των αγορών, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει μια σημαντική διόρθωση, η οποία θα φθάσει έως και σε διψήφια επίπεδα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Deutsche Bank, η οποία αναμένει σημαντική πτώση των χρηματιστηρίων διεθνώς, με τον S&P 500 -για παράδειγμα- να διορθώνει από 6% έως και 10%, σβήνοντας ένα μεγάλο μέρος των μέχρι στιγμής κερδών. 

Deutsche Bank: Προσεχώς διψήφια διόρθωση στις αγορές-1

Σύμφωνα με την ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας, η εν λόγω τάση απορρέει από μια σειρά δεικτών, οι οποίοι καταδεικνύουν ότι η κυκλική αύξηση των μετοχών προσεγγίζει το ανώτατο δυνατό σημείο, δηλαδή στο peak της. 

Την ίδια ώρα, η επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα εταιρικά αποτελέσματα έχει ανεβάσει αισθητά τον πήχη των προσδοκιών, αυξάνοντας την πιθανότητα απογοήτευσης σε περίπτωση μη επιβεβαίωσής τους. 

Ακόμη μία παράμετρος, η οποία συμβάλει στην ανησυχία των αναλυτών, είναι η διαρκής ενίσχυση των πληθωριστικών τάσεων, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την πίεση στις κεντρικές τράπεζες για απόσυρση της άφθονης φθηνής ρευστότητας από τις αγορές. 

Από την άλλη πλευρά, φυσικά, η Deutsche Bank προεξοφλεί ότι η επικείμενη διόρθωση θα έχει ημερομηνία λήξης καθώς θα ακολουθήσει ένα νέος ανοδικός κύκλος, ο οποίος θα εδράζεται στην ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Deutsche Bank: Προσεχώς διψήφια διόρθωση στις αγορές-2

Αλλά αυτό θα καταστεί πραγματικότητα, όπως εξηγεί, μόνο εφόσον ο πληθωρισμός ενισχυθεί σταδιακά και ήπια, αποφεύγοντας μια ακραία και αιφνίδια εκτίναξη των τιμών καταναλωτών παγκοσμίως.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News