Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 17:43
BUSINESS & FINANCE

Εθνική Τράπεζα: Δεν εξετάζουμε ΑΜΚ

Εθνική Τράπεζα: Δεν εξετάζουμε ΑΜΚ

Τη διαβεβαίωση ότι η Εθνική Τράπεζα δεν εξετάζει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, σε γραπτή ενημέρωση προς το πρακτορείο Bloomberg.

Η εν λόγω δήλωση προήλθε κατόπιν της απόφασης της Alpha Bank να εξετάσει το ενδεχόμενο άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων, ύψους 800 εκατ. ευρώ, με στόχο την χρηματοδότηση του 3ετούς στρατηγικού σχεδίου.

Ήδη, μάλιστα, η διοίκηση έχει δώσει εντολή στις JP Morgan και Goldman Sachs να διερευνήσουν τις διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Αποτέλεσμα της παραπάνω κίνησης ήταν ο τίτλος της Alpha Bank να τερματίσει με απώλειες της τάξης του 27% και να υπαναχωρήσει στο 0,9 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου του 2020. 

Από την πλευρά της, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζα υποχώρησε κατά 3,65% και τα 2,35 ευρώ, αν και ενδοσυνεδριακά έφθανε να κατρακυλά έως και το -16%.

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News